Biroul Permanent al PSD Caracal a luat decizia excluderii lui Octavian Stănescu din PSD, luni după amiază. Deputatul Dan Ciocan, care este și președintele organizaței, a făcut propunerea de excludere.

Stănescu este membru PSD de aproximativ 10 ani, timp în care a condus organizaţia locală de tineret a partidului.

Primarul municipiului Caracal, social-democratul Liviu Radu, i-a interzis viceprimarului printr-o dispoziţie din luna martie să mai vorbească public despre activităţile administraţiei locale. Stănescu a contestat decizia la Prefectura Olt, care a retrimis documentul spre analiză către primărie şi apoi în instanţă.

Potrivit lui Octavian Stănescu, excluderea sa din partid arată că nu se doreşte promovarea tinerilor.

„Decizia luată aseară de conducerea PSD Caracal privind excluderea mea din partid arată cât de mult se doreşte promovarea tinerilor în această formaţiune politică. Am fost sancţionat pentru ca am ales să-mi păstrez coloana vertebrală şi să nu plec capul în faţa unui primar care nici până acum nu a învăţat ce înseamnă administraţia publică, mai ales că fost şi abuziv în relaţia cu mine. Aseară mi s-a reproşat că blochez hârtii, că încurc proceduri în primărie, în condiţiile în care, de un an şi jumătate, domnul primar mi-a luat atribuţiile. (…) Înlăturarea mea din partid arată faptul că, cel puţin la nivel local, mentalitatea a rămas neschimbată (…). Nu se doreşte promovarea tinerilor, înlăturarea oricăror influenţe exterioare şi mai mult decât atât îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă în Caracal”, a scris Stănescu, marţi, pe Facebook.

Fostul viceprimar a declarat pentru Agerpres că nu va contesta decizia de excludere din partid, chiar dacă își va pierde mandatul de consilier local şi funcţia de viceprimar.