Recentele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu referitoare la situaţia dificilă în care actuala putere pune România în plan internaţional au constituit principala temă dezbătută în emisiunea "Evenimentul zilei", de la B1 TV. Invitaţi au fost jurnaliştii Teodor Baconschi, fost ministru de Externe, şi Laurenţiu Diaconu-Colintineanu, jurnalist RFI.
Evenimentul zilei vă prezintă cele mai importante opinii ale celor doi:
Teodor Baconschi:
● Crin Antonescu i-a replicat preşedintelui spunând că nimeni nu a spus că România este pe marginea prăpastiei. A spus-o, însă, domnul Barroso. Declaraţiile lui Antonescu pun România sub semnul întrebării în cadrul UE. Te faci de râs, intri într-o stare de incertitudine şi rişti să fi privit cu suspiciune în mediul geopolitic. Nu există democraţii perfecte. Trebuie să lupţi pentru standarde
Laurenţiu Diaconu-Colintineanu, întrebat dacă România se reorientează geostrategic:
●Premierul Victor Ponta se referea la o relaţie economică cu Federaţia Rusă. O reorientare geo-strategică mi se pare greu să cred că ar fi intenţionată. Nu îmi imaginez posibilitatea practică, date fiind calităţile de membru ale României în NATO şi UE. Nu este nimic anormal să existe o relaţie economică cu Federaţia Rusă. O reorientare politică mi se pare imposibilă şi de nedorit.

Te-ar putea interesa și: