Evenimentul Zilei > EVZ Play > Evz. TV. Procesul uneia dintre cele mai șocante crime din istoria recentă a SUA a ajuns la final. Ce pedeapsă au primit ucigașii băiatului de 15 ani Guzman-Feliz
VIDEO

Evz. TV. Procesul uneia dintre cele mai șocante crime din istoria recentă a SUA a ajuns la final. Ce pedeapsă au primit ucigașii băiatului de 15 ani Guzman-Feliz

În urmă cu doi ani, în iunie 2018, cartierul new-yorkez Bronx a fost scena unei crimei oribile. Un puști în vârstă de 15 ani, Lesandro Guzman-Feliz Jr., a fost ucis cu macete de membri unei bande de huligani. Cazul a fost intens mediatizat în SUA și pentru că, în paralel cu procesul (terminat în octombrie anul trecut) celor cinci asasini ai săi, care au primit fiecare câte 25 de ani de închisoare, au existat voci care au cerut vehement și pedepsirea celui care deține magazinul în care a fost comisă crima.

Ieri, Modesto Cruz a acceptat pentru prima oară după terminarea procesului să vorbească despre momentele premergătoare crimei. „Am sunat de două ori la poliție, la interval de câteva minute, chiar în timp ce se derula scandalul care a dus la crimă. Nici un om al legii nu a dat curs apelului meu. Băiatul ar fi putut fi salvat!”, a mărturisit Cruz, pe care opinia publică îl acuză de faptul că nu a făcut nimic pentru a-l salva pe adolescentul care a încercat să se refugieze în magazinul său de cei care-l urmăreau și care l-au măcelărit chiar pe treptele magazinului. „Ce putea să fac? M-am trezit cu el peste tejghea. Vroia să sară în interior, să se pună la adăpost, dar nu mi-a spus nimic despre cei care erau pe urmele lui.

Vezi mai jos clipul, devenit viral, cu momentul uciderii tânărului Lesandro Guzman-Feliz. Atenție, imagini șocante!

Ancheta în cazul asasinării lui Lesandro Guzman-Feliz Jr de către o bandă de huligani din Bronx a stabilit că băiatul de 15 ani nu avea nici o legătură cu banda respectivă. Pur și simplu fusese confundat de către unul din gangsteri cu un rival dintr-un alt clan. Cazul a șocat, la vremea respectivă, opinia publică din New York, în primul rând din cauza lipsei de reacție a polițiștilor care nu au intervenit la timp pentru salvarea adolescentului de doar 15 ani.