Dan Negru este consacrat în clasamentul cifrelor de audiențe din ultimii 20 de ani drept unul dintre marii performeri ai emisiunilor de divertisment. Revelioanele televiziunii Antena 1 sunt numite de milioane de telespectatori „Revelionul cu Negru” și sunt neîntrerupt în vârful audiențelor.

„Show, divertisment? Hm!” Elitiștii care nu agreează genul și nici îl cunosc pe Dan Negru, dar care ridică superior din sprâncene, nici nu știu cât de mult greșesc. Simpaticul personaj nu este doar „un simpatic”, ci mult mai mult decât atât. Se mișcă cu lejeritate în orice domeniu de interes și, cu un zâmbetul în prag de hohot de râs, spune lucruri care te pun pe gânduri. Un exemplu? Cu plăcere! Răspunsul absolut surprinzător pe care îl dă la întrebarea cu privire la părerea pe care o are despre invitații săi se constituie într-o fină critică adusă prejudecăților în măsură să omoare adevăruri importante.

Pentru cine nu-l cunoaște pe Dan Negru, măcar din textele pe care le publică regulat pe blogul său, texte despre Cetate și Lume cu toate ale lor, personajul revelat de interviul realizat de Mirel Curea va fi unul absolut uimitor.