În primul său interviu după 10 ani, Mircea Badea a mărturisit cu franchețe în emisiunea „Dosare de presă”, pe EvZ TV, că cea mai mare dorință a lui ar fi să se teleporteze de pe planetă.
Mircea Badea a mărturisit în emisiunea „Dosare de presă” că cel mai mare defect al său este prostia. El a recunoscut sincer despre sine:
„Sunt exagerat, exagerat, dar nepermis de prost. Eu vă spun verdictul meu personal pentru mine. Eu mă mir, chiar mă mir că mai sunt în viață la câte prostii am făcut în această viață, câte tâmpenii, Doamne! Eu n-am cunoscut foarte mulți oameni mai proști ca mine.” În fața unei dezvăluiri atât de neobișnuite, Mirel Curea și-a întrebat invitatul „De ce prost, domnule?”
Regretele din viața lui Mircea Badea
Realizatorul emisiunii „În gura presei”, și-a explicat verdictul cu o sinceritate amară: „Prost pentru că, de nepermis de multe ori, am evaluat greșit lucruri, situații, oameni, pe mine. Foarte, foarte multe situații în care am evaluat catastrofal. Ori asta nu poate fi o întâmplare. Adică, bun, se poate întâmpla, dar la mine este, pur și simplu, vorba de performanță. Dar eu o spun relaxat. Sunt împăcat cumva cu… da, asta e. Ce să fac? Atâta am putut”.
Visul lui Badea: să se retragă în pădure
Întrebat ce emisiune i-ar plăcea să facă, omul de televiziune Mircea Badea i-a mărturisit jurnalistului Mirel Curea că „mi-ar plăcea să ies dracu` la pensie, să stau într-o pădure și să nu mai văd oameni. Nu v-am zis c-aș pleca într-o altă galaxie? Gata…, am încheiat treaba aici, sănătate, vă pupă tata… Dar mă uit la ăla mic (fiul său, Vlăduț, n.e.) și el e <hai, tati, halei-hap>… și tati face hap.”
Badea a mai spus că, din păcate, nu mai găsește lucruri care să-l însuflețească, declarându-se „un om terminat din multe puncte de vedere. Pur și simplu, terminat, terminat, și pata de cafea a dispărut, cum era în reclama aia. N-a mai rămas nimic. S-a râcâit până când s-a râcâit. Nimic, zero. Sunt, din multe puncte de vedere, complet, complet distrus și epuizat. ”
Presa, singurul aspect pozitiv pentru Badea
Badea a recunoscut și partea pozitivă a faptului că lucrează în presă de mai bine de 20 de ani: „O chestie care ți se întâmplă totuși bună, după atâția zeci de ani, este cea a experienței. Experiența te salvează. Eu niciodată nu mă panichez, pentru că, atunci când mă arunc așa pe spate, știu că am o plasă de siguranță, care este experiența. Dacă la 5 dimineața (eu mă culc la 4), mă trezești și îmi zici <Bagă>, găsesc eu ceva, fac eu ceva. Dacă mă duci într-o sală, oriunde pe planetă, undeva într-un bar, și zici <Acum, fă-le la ăștia ceva>, găsesc ceva. Asta vine doar cu experiența. Dar ca resurse interne, le-am epuizat demult.”