EVZ susține tradițiile românești: Afacerea cu cel mai dulce profit
- Cristina Lica
- 30 martie 2012, 12:12
Soţii Tudor şi Magdalena Gheorghe din Buzău au făcut din pasiunea pentru albine şi stupărit o afacere din care reuşesc să se întreţină.
Şi, pentru că ştiu cât de important este să ai un vad bun, de patru ani au un punct de desfacere Obor, unde doamna Magdalena este prezentă zilnic. În fiecare dimineaţă umple tejgheaua cu produse ieşite din stupină: miere polifloră, de salcâm, tei, rapiţă. Mai închisă la culoare, se răsfaţă în borcane delicioasa miere de pădure. „Mierea de brad, molid sau stejar e sănătate curată. Conţine mai multe minerale decât celelalte tipuri, este recomandată în spasmofilie, osteoporoză sau imunitate scăzută”, dezvăluie doamna Magdalena. „Vedeta” de pe tarabă este fagurele, spune producătoarea, pentru că abundă în beneficii pentru sănătate, printre care curăţarea căilor res piratorii. „Este cea mai sănătoasă acadea.”
Românii au prins gustul mierii
După ce au aflat că previne cancerul şi e bună la orice, românii au început să prindă din ce în ce mai mult gustul mierii. „Cel mai mult se cumpără mierea şi polenul. Preţurile sunt între 18 şi 30 de lei kilogramul”, spune femeia.