Evenimentul Zilei > EVZ Play > Evz Play. Haoticul dosar al Revoluției – marea nelămurire. Cine și de ce ne lasă mereu în ceață
VIDEO

Evz Play. Haoticul dosar al Revoluției – marea nelămurire. Cine și de ce ne lasă mereu în ceață

Deși s-au tras peste 12 milioane de cartușe, iar la nivel de expertiză se știe totul despre fiecare glonț, oficial nu se cunosc încă vinovații pentru morții Revoluției. Robert Turcescu și invitații săi au discutat importanța retrimiterii dosarului Revoluției la Parchet și ce ar putea urma.

Peste 2.000 de volume au fost adăugate la dosarul Revoluției doar din 2016 încoace, în total fiind vorba de 3.330 de volume de documente. Însă adevărul mai are de așteptat, căci actorii implicați în lovitura de stat din decembrie 1989 și în consolidarea puterii după data de 22 decembrie își joacă bine rolurile.

„Interesele sunt mult mai mari. Ideea de haos a fost parte a scenariului. Acest proces va însemna audierea a sute de martori. Va fi un spectacol de 3-4 ani, un proces care va fi judecat cu celeritate. Este un spectacol media în primul rând”, a comentat Dan Andronic.

În opinia lui Mirel Curea, „din perspectivă istorică este un proces care nu va rezolva nimic”. Doar ca valoare juridică este important acest proces, a remarcat jurnalistul. Moderatorul a pus punctul pe i: Noi nu lămurim niciodată nimic. Suntem la curtea misterelor. De fapt, niciun episod important din istoria României de după Revoluție nu a fost lămurit, a punctat Mirel Curea.

În altă ordine de idei, Dan Andronic a amintit și faptul că, la Revoluție, România a fost lăsată de americani în sfera influenței NATO, și a citat în acest sens un articol din The New York Times.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: