Poza din weekend a lui Florin Cîțu, flancat de 40 de liberali din prima linie, a făcut o vie impresie. Însă este „doar o poză frumoasă. Un congres nu se câștigă la televizor”, a punctat Dan Andronic, care îl creditează pe Orban cu prima șansă. Analistul politic consideră că suportul lui Iohannis pentru Cîțu e subtil deocamdată.

În opinia lui Mirel Curea, susținerea lui Iohannis va fi decisivă, dar a nuanțat tabloul general: „Orban ține foarte aproape de oamenii din teritoriu și se preocupă să le rezolve niște probleme”. Referitor la premier, jurnalistul a punctat: „E foarte posibil ca Florin Cîțu să aibă un viitor pe măsura miliardelor pe care le-a băgat în buzunarele unora. Nu m-aș mira să devină președintele PNL și chiar al României. Dobânzile cu care s-a împrumutat România sunt mai mari decât dobânzile totale din 22 de țări din UE”.

Turcescu: Cîțu e mai bine susținut de partenerul nostru american

Moderatorul Robert Turcescu a atras atenția că susținerea de care beneficiază premierul are și o dimensiune financiară, iar în ecuație trebuie incluși și americanii. „Cîțu e mai bine susținut de partenerul nostru american. De urmărit și mutările făcute de Fondul Proprietatea. Au devenit extrem de vocali în dorința de a privatiza ultimele active ale statului”.