P ână acum au fost descoperite trei vile în oraşul Otopeni, două pe strada Nadeş din Sectorui 1, la limita cu Mogoșoaia, un teren intravilan de peste 2.000 mp pe Bd-ul Dacia şi un apartament într-un bloc ridicat în anul 2008 al cărui preț poate ajunge și la 200.000 de euro, pe strada Traian din Capitală.


FOTO: Dan CondreaÎn nordul Bucureș-tiului, într-o zonă care făcea furori în anul 2003, atunci când fostul ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, Miron Mitrea, demara cel mai mare proiect imobiliar rezidenţial realizat de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), peste 1.200 de case, evaluate la circa 160 de milioane de euro, sunt lăsate în paragină. Proprietarii aşteaptă de 13 ani să se mute în ele, dar lipsa canalizării i-a făcut pe mulți dintre aceștia să închirieze sau să vândă și să plece. Cei care sunt văzuți cel mai des prin ,,cartierul rezidențial” sunt maidanezii înfometați. Culmea, într-un loc uitat de lume unde buruiana aproape că depășește înălțimea gardurilor, pe o stradă surpată și plină de băltoace, am descoperit încă două vile ale lui Condrea.

,,Cred că a fost printre primii care și-au ridicat casă aici. Și mulți din ăștia cu bani și-au construit, dar au fugit când au văzut că primăria (n.r. – Primăria Generală) își bate joc de ei. Nu tu canalizare, nu tu asfalt…”, ne-a spus un muncitor care ne-a condus direct la proprietățile fostului patron Hexi Pharma. Una este pe numele lui, iar cealaltă, pe a tatălui său, Virgiliu Condrea, fostul farmacist-șef al Spitalului Universitar din Capitală, în perioada când acesta era condus de Sorin Oprescu.


Trase parcă la indigo, cu o arhitectură simplistă și ieftină, cele două case cu un singur nivel par părăsite.


Trase parcă la indigo, cu o arhitectură simplistă și ieftină, cele două case cu un singur nivel par părăsite. Deși hainele muncitorilor văzute prin geamul termopan ar susține contrariul, vecinii spun că nu au văzut pe nimeni acolo de foarte mult timp. ,,Nu știam că aici are case patronul de la Hexi Pharma. Dacă nu era cazul cu accidentul, nici nu știam cine este acest om. După cum v-ați dat seama, multe construcții de aici nu sunt locuite, oamenii au plecat, le-au lăsat în pargină. Unii le-au păstrat și plătesc în continuare credite la bănci, iar cei mai norocoşi au vândut sau închiriat și au plecat de aici”, ne-a mărturisit un vecin iritat de ceea ce se întâmplă în Henri Coandă.

Buruienile înalte de peste doi metri, maidanezi înrăiți la fiecare poartă și noroaie peste tot. Aceasta este imaginea dezolantă a cartierului în care Condrea a apucat doar să își ridice o casă pentru el și încă una pentru tatăl său. Acum pe imobile au pus sechestru procurorii DNA.

Telefonul care împinge ancheta morții lui Condrea spre ipoteza sinuciderii

Ieri, Uliana Ochinciuc, soția lui Condrea recunoscută doar de Biserică deoarece cununia civilă nu a avut loc niciodată, a fost din nou la întâlnirea cu procurorii. De data aceasta cu cei de la Parchetul General, acolo unde se instrumentează dosarul morții fostului patron de la Hexi Pharma. Deja, in cursul zilei de marți, procurorul general ne-a comunicat că nu e vorba de omor în cazul lui Condrea ci, posibil, de o sinucidere. După audierea Ulianei

Ochinciuc de ieri, surse judiciare au declarat pentru Mediafax că procurorii au găsit în telefonul soției lui Dan Condrea acel schimb de mesaje, înregistrat cu câteva minute înainte de moartea bărbatului. Vom vedea dacă anchetatorii au găsit aceste mesaje și într-unul dintre telefoanele folosite de Condrea, și în care anume, căci unul dintre ele era făcut praf atunci când a fost găsit lângă mașină. Oricum, într-un scenariu fantezist, de înscenare a unui accident auto sau sinucidere, mesajele transmise de pe un telefon pe altul sunt floare la ureche pentru autorii unui omor.

Te-ar putea interesa și: