Evenimentul Zilei > Actualitate > EVZ EXCLUSIV. Dumitraș: „România crește de la meci, la meci”
EVZ EXCLUSIV. Dumitraș: „România crește de la meci, la meci”

EVZ EXCLUSIV. Dumitraș: „România crește de la meci, la meci”

Președintele Federației Române de Rugby a explicat pentru Evz motivul pentru care „stejarii” au cucerit a treia oară trofeul World Nations Cup

Reprezentativa de rugby a României a triumfat în cadrul competiției World Nations Cup, turneu ce a avut loc la București. Duminică seara, „stejarii” au defilat în ultimul meci al întrecerii găzduită pe stadionul „Arcul de Triumf”, joc în care „tricolorii” s-au impus fără drept de apel în fața selecționatei Argentina Jaguars, cu scorul de 23-0.

Astfel, România și-a trecut în palmares al treilea trofeu al acestei întreceri, după cele cucerite în 2012 și 2013.

În această ediție a World Nations Cup, „stejarii” au terminat competiția fără a primi vreun eseu în cele trei meciuri disputate și, mai mult de atât, Cătălin Fercu a fost desemnat cel mai valoros jucător al ediției 2015, în timp ce Florin Vlaicu a marcat cele mai multe puncte, 42 la număr. În primele două meciuri, rugbiștii români au trecut de Spania, cu scorul de 35-9, și de Namibia, scor 43-3.

După acest turneu, naționala României are în program patru stagii de pregătire, la Cheile Grădiștei, Cluj-Napoca, Scoția (unde va juca contra selecționatelor orașelor Edinburgh și Glasgow) și două meciuri-test pe care le va juca la București cu Tonga și Kenya.


FOTO: Hari DumitrașAceste partide sunt esențiale pentru „tricolori”, deoarece în perioada 18 septembrie – 1 noiembrie vor participa la Cupa Mondială din Anglia.

„Avem niște obiective, niște ambiții”

„Evenimentul zilei” a stat de vorbă cu Hari Dumitraș (medalion), președintele FR de Rugby, iar acesta ne-a declarat că naționala României se află pe drumul cel bun înaintea turneului final din Albion. „Faptul că am cucerit din nou acest trofeu mă face să spun că România crește de la meci, la meci. A fost un experiment reușit. Suntem mulțumiți, ne dă foarte mare încredere, este o performanță. Am introdus în lot și jucători naturalizați, iar prin acest lucru încercăm să aducem valoare echipei. Avem obiective și ambiții îndrăznețe”, ne-a spus Dumitraș.