La acest eveniment participă peste 270 de agenţi economici  din toate ramurile  economiei naţionale şi din diferite regiuni ale ţării, inclusiv şi din regiunea transnistreană. Această ediţie se face remarcată prin programul divers, elaborat de Camera de Comerţ şi Industrie împreună cu  partenerii săi: Ministerul Economiei, Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Casa Naţională de Asigurări Sociale, etc.
Îmbunătățirea condițiilor producătorilor autohtoni
Prezent la eveniment, priemeirul Iurie Leancă a declarat că, atunci când vede în străinătate produse cu eticheta "Made in Moldova", are un sentiment de mândrie.  „Călătorind deseori și în Est și în Vest, a spus premierul,  observ tot mai multe produse de calitate care poartă această etichetă, ceea ce înseamnă că noi suntem pe calea corectă, ceea ce înseamnă că s-a mărit potențialul de export, iar consumatorii din mai multe țări pot beneficia de produse moldovenești”. Iurie Leancă a mai spus că Executivul va întreprinde măsuri pentru a îmbunătăți condițiile necesare producătorilor autohtoni ca să poată investi bani pe termen lung în vederea creșterii competitivității. Șeful guvernului a amintit că în acest an urmează să fie semnat Acordul de Asociere cu UE, ceea ce va însemna condiții extrem de avantajoase pentru producători, fermieri sau micii întreprinzători. Iurie Leancă a precizat că semnarea acestui document nu va îngrădi accesul pe piețele tradiționale precum Rusia sau Ucraina, ci dimpotrivă va deschide drumul spre noi piețe, cum ar fi, de exemplu, China sau India.
Mai aproape de consumatori
Acestă expoziţie este orientată spre susţinerea producătorilor autohtoni, promovarea produselor competitive pe piaţa internă şi externă, atragerea investiţiilor.  ”Asfel de manifestare pentru noi, producătorii, este o oportunitate în plus de a ne expune produsele. Sunt trei ani de când  ne-am început activitatea, datorită acestei expoziţii suntem tot mai aproape de consumator”, a declarat Mihai Şeremet reprezentantul unei companii de confecţionare a obiectelor din sticlă.
Expoziţia „Fabricat în Moldova 2014” nu este desfăşurată la început de an în mod întâmplător. Anume, în această perioadă are loc încheierea  majorităţii tranzacţiilor şi începe să se facă planificarea pentru următoarea perioadă.
Evenimentul permite agenţilor economici să îşi organizeze mai bine afacerea, luând în consideraţie tendinţele pieţei. „ Activăm pe piaţa autohtonă de şapte ani şi permanent am participat la acest eveniment.  Avem marea onoare nu numai de a promova ceea ce producem, dar avem şi perspective de a face cunoştinţă cu oameni de afaceri din diferite ţări. Cu câţiva ani în urmă anume la aşa eveniment am cunoscut oameni de afaceri din altă ţară. Datorită acestui fapt am început colaborarea cu o firmă străină şi suntem extrem de bucuroşi că suntem cunoscuţi şi în afara ţării”, declară  pentru Evenimentul Zilei un reprezentant al unei firme de textile din Chişinău.
Expoziţia se va desfăşura în perioada de 29 ianuarie- 02 februarie şi tradiţional, va avea loc ceremonia oficială de premiere a învingătorilor concursurilor „Marca comercială a anului 2013” şi „ Medalia de Aur a Expoziţiei naţionale Fabricat în Moldova”.

Te-ar putea interesa și: