Editura Evenimentul si Capital

EVZ CHIȘINĂU. Idei de afaceri. Cât costă un business în producţia video?

14-04/9main1-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 507 Vizualizari

Preţul unui vis împlinit ajunge la mii de euro. Dar nu contează doar banii, căci încrederea în succes pune pe roate acel motor al raţiunii de a reuşi.

Tinereţea şi forţa interioară a încrederii în sine a dus la crearea unei idei de afacere în domeniul producţiei video.

Greutăţi sunt oriunde şi oricând, dar dacă ai un vis trebuie să-l ţii strâns la piept şi să mergi înainte cu el. Şi, desigur, pentru că mă simt în apele mele ca producător, editor, colorist, compozitor, regizor de sunet şi DJ. Cu siguranţă, nu le fac pe toate odată, în diferite proiecte, pe lângă funcția de producător mai fac şi câte ceva din cele enumerate mai sus pentru că îmi plac”, a declarat directorul unui studio de producţie video din Chişinău, Sergiu Ungureanu.

Visul costă mult!

Experienţa în domeniul de producţie video a dus la ideea lansării propriei afaceri în acest domeniu. „După mai mulți ani de activitate în televiziune, am realizat că, în ţara noastră, piaţa de film şi video este slabă. Am reflectat foarte mult, gândindu-mă la investiţii şi la echipă. Producţia unui material video în primul rând este o artă şi, cu toate greutăţile, în toamna anului 2009 am lansat această afacere. Suntem tineri pe piaţa Republicii Moldova, dar nu există niciun impediment pentru a-mi vedea visul cu ochii”, afirmă Sergiu Ungureanu.

O idee, un vis realizat are nevoie în primul rând de răbdare, atitudine şi seriozitate. „Banii sunt acea sursă care îţi duce visul spre împlinire. Investiţia primară nici nu o ţin minte. Cu un împrumut de la bancă am început acest vis. Această afacere necesită investiţii încontinuu: de bani şi timp pentru şcolarizare şi performanţe. Suntem în secolul în care tehnologiile se schimbă dacă nu zilnic, cel puțin lunar. Update-uri în domeniu sunt practic în fiecare lună și mă străduiesc să-mi menţin echipa în formă, pentru a putea face faţă oricărei provocări. Doar o cameră de filmat costă de la 1.000 de dolari în sus, o staţie de montaj ajunge la 5.000– 6.000 de dolari. Tehnica pentru producţiile video nu este ieftină, dar trebuie să-ţi placă şi să crezi în ceea ce faci”, menţionează Sergiu Ungureanu.

Recunoştinţa clienţilor este o reuşită

Costurile pentru producţia unui film sau pentru un spot publicitar sunt în funcţie de cerinţele clientului. „Un spot publicitar poate fi realizat de la 300 de euro şi deja suma poate ajunge foarte sus, în funcție de task. Sunt producţii care ajung la mii de euro. Avem colaborări cu diferiţi agenţi economici şi încet-încet devenim cunoscuţi pe piaţa autohtonă prin calitate şi punctualitate”, afirmă directorul.

Existenţa unor succese nu opresc năzuinţele de a fi mai buni şi de a atinge noi performanţe. „Ceea ce am reuşit până acum este doar prima treaptă a unei recunoaşteri pe piaţă. Visul principal al nostru este să facem producţii interesante şi inovative. Recunoştinţa clienţilor pentru ceea ce facem este câte o reuşită nouă pentru noi”, afirmă Sergiu Ungureanu.

Dragnea si Dancila, o noua CONFRUNTARE! Surpriza! Care e marul discordiei acum

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI