Evenimentul Zilei > International > Câţi EVREI israelieni susţin CĂSĂTORIILE între persoane de acelaşi SEX
Câţi EVREI israelieni susţin CĂSĂTORIILE între persoane de acelaşi SEX

Câţi EVREI israelieni susţin CĂSĂTORIILE între persoane de acelaşi SEX

Presa israeliană a publicat un sondaj de opinie potrivit căruia 79% dintre israelienii evrei susţin căsătoriile între persoane de acelaşi sex sau cuplurile civile.

În sondaj, cei chestionaţi au fost întrebaţi dacă cuplurile de acelaşi sex ar trebui să se căsătorească sau să aibă un statut civil în Israel. Sondajul arată o pluralitate clară, transmite RRA.

Studiul a demonstrat şi sprijinul covârşitor în rândurile electoratului partidelor reprezentate în Parlamentul israelian. 84% din alegătorii Partidului Likud al premierului Benjamin Netanyahu sunt pentru; 83% din alegătorii Partidului "Israel, Casa Noastră", al ministrului apărării, Avigdor Lieberman, sunt de asemenea pentru.

Rabinul Uri Regev a criticat eşecul de până acum al guvernului de a pune în aplicare căsătoriile homosexuale sau recunoaşterea cuplurilor din uniuni civile. Publicul evreu este din ce în ce mai deschis şi mai favorabil libertăţilor individuale, în spiritul Declaraţiei de Independenţă a statului Israel.

Sondajul a fost publicat vineri, înaintea unui amplu festival al minorităţilor sexuale, la Tel Aviv.

Zeci de mii de persoane, membri ai comunităţii LGBT, turişti străini din SUA, Canada, Belgia, Ucraina şi alte ţări, foarte mulţi simpatizanţi israelieni ai comunităţii, au traversat oraşul pornind de la Parcul Meir spre mare, unde a avut loc spectacolul "Gay Pride 2017". Ca în fiecare an, evenimentul a fost organizat sub auspiciile Primăriei Tel Aviv, iar încasările pentru industria hotelieră – baruri, terase, restaurante – sunt uriaşe.