Evitaţi mâine DN 1 şi Autostrada Soarelui!

Evitaţi mâine DN 1 şi Autostrada Soarelui!

Ultima zi a vacanţei de primăvară va fi marcată de ambuteiaje pe principalele drumuri ce leagă Bucureştiul de Valea Prahovei şi litoral.

De mâine după-amiază, în ultimele ore ale vacanţei de primă vară, ambuteiajele vor reveni nu doar pe DN 1 (între staţiunile de pe Valea Prahovei şi Capitală), ci şi la intrarea şi ieşirea de pe Autostrada Soarelui (A 2). Drept urmare, peste 3.200 de poliţişti de la Rutieră se vor afla în misiune pe şosele pentru a fluidiza traficul.

„Blocaje vom avea sigur pe DN 1, în condiţiile în care, doar ieri, pe tronsonul Comarnic - Azuga s-a circulat bară la bară, mai ales din cauza numărului foarte mare de autovehicule care urcau către munte“, au precizat oamenii legii. Potrivit Dispeceratului de Monitorizare a Traficului Sinaia, numai între orele 8.00 şi 13.00, DN 1 a fost tranzitat pe Valea Prahovei de 8.000 de autoturisme, 5.500 dintre acestea circulând pe sensul Bucureşti - Braşov.

„Pe lângă radarele suplimentare, pe care le vom folosi atât pe DN 1, cât şi pe A 2, traficul va fi supravegheat şi din elicopter pentru ca echipajele să fie dirijate în zonele în care se produc blocaje şi, astfel, să poată interveni prompt pentru fluidizarea traficului. (...) Principalele sfaturi pentru conducătorii auto: să-şi programeze călătoria cu gândul că vor petrece mult timp în trafic, să fie răbdători şi prudenţi, să rămână în coloană şi să nu se hazardeze în depăşiri periculoase“, au precizat oficialii Poliţiei Rutiere. Patru alternative pentru şoferi

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a evita nu doar aglomeraţia, ci şi eventualele accidente despre care poliţiştii spun că nu vor lipsi, mai ales pe A 2, şoferii sunt sfătuiţi să folosească traseele alternative către Capitală.   Astfel, dacă vă întoarceţi în Capitală de la Braşov sau de pe Valea Prahovei, puteţi evita DN 1 fie pe DN 1A (Braşov - Săcele - Cheia - Vălenii de Munte - Ploieşti - Buftea - Bucureşti) sau DN 71 (Sinaia - Fieni - Pucioasa - Târgovişte - Bucureşti).

Tot două alternative aveţi la dispoziţie şi pentru a ocoli Autostrada sau, cel puţin, intrarea pe aceasta dinspre Constanţa, şi anume: DN 22C Constanţa - Cernavodă şi apoi A 2 sau DN 2A Constanţa - Hârşova - Slobozia şi, în continuare, DN 2 (Urziceni - Bucureş ti). CAMPION LA INFRACŢIUNI

Prins cu 178 km/h şi 2,12 la mie alcool în sânge Chiar dacă vă grăbiţi, ar fi bine să respectaţi sfaturile poliţiştilor şi limitele de viteză, deoarece riscaţi să rămâneţi fără permisul de conducere. Doar de 1 Mai, pe drumurile de pe litoral, 40 de şoferi au rămas fără permise şi au plătit amenzi de mii de lei pentru viteză excesivă, iar alţi trei au fost sancţionaţi după ce au fost prinşi băuţi la volan. „Campionul“ zilei a fost un tânăr de 24 de ani din Ialomiţa care s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins conducând, un autoturism Fiat, cu 178 de kilometri/oră şi cu o alcoolemie de 1,06 miligrame/litru (aproximativ 2,12 la mie în sânge).