Evenimentul Zilei > Social > „Evenimentul zilei” le răspunde bucureştenilor ale căror maşini au fost avariate de copacii căzuţi: Aveţi dreptul la despăgubiri chiar dacă primăriile refuză!
„Evenimentul zilei” le răspunde bucureştenilor ale căror maşini au fost avariate de copacii căzuţi: Aveţi dreptul la despăgubiri chiar dacă primăriile refuză!

„Evenimentul zilei” le răspunde bucureştenilor ale căror maşini au fost avariate de copacii căzuţi: Aveţi dreptul la despăgubiri chiar dacă primăriile refuză!

Capitala a fost greu lovită de furia naturii săptămâna trecută din cauza ploii îngheţate şi a vântului puternic. Copacii s-au umplut de gheaţă şi au căzut ca seceraţi, unii pe caldarâm, alţii pe maşinile bucureştenilor, provocându-le daune materiale însemnate. Firesc, se pune problema despăgubirii acestora. Dar a cui a fost vina şi cine trebuie să plătească?

Peste 2.500 de copaci au fost doborâți în ultimele zile în Bucuresti si 759 de masini au fost avariate.

Contactat de EVZ, avocatul Adrian Cuculis precizează faptul că, dacă autoturismele au fost lovite de un copac care aparţine Asociaţiei de Proprietari a unui bloc, atunci aceasta din urmă este obligată să plătească daunele, în cazul în care nu au cerut toaletarea arborelui respectiv.

La fel, în cazul în care este vorba de o societate sau de o proprietate privata, acestea sunt responsabile pentru copacii de pe propretatea lor si pot fi trase la raspundere pentru eventualele accidente.

„Evenimentul zilei” a reusit sa ia legatura cu doua primarii de sector. Doua primarii, doua rezolvari diferite: la una se poate, la alta nu.

În sectorul 4 se poate Primaria sectorului 4 spune ca bucurestenii vor fi despagubiți. De unde? Din banii de la S.C ADP4 S.A, care are asigurare de 100.000 de euro tocmai pentru astfel de situații.

„Am hotărât să venim în sprijinul proprietarilor și să îi ajutăm să își repare mașinile. Cei afectați trebuie să vină la sediul primăriei, cu nota de constatare întocmită la fața locului de colegii de la Poliția Locală Sector 4, iar juriștii noștri le vor oferi suportul necesar întocmirii dosarelor de despăgubire, astfel încât cererile să fie soluţionate în regim de urgenţă”, a declarat Daniel Baluța, Primarul Sectorului 4.

Peste 130 de persoane au depus, deja, dosare la Primaria Sectorului 4 din Bucureti prin care solicita despagubiri. „Cuantumul acestei asigu rari încheiate de societatea de salubritate a primariei, S.C ADP4 S.A este undeva la 100.000 de euro.

Cetăţenii trebuie să se prezinte la Primărie cu actul de constatare întocmit de poliţia locală și să facă o solicitare de despăgubire. Dosarului i se ataeaza ulterior constatarea pe care o face un service autorizat RAR, împreuna cu devizul aferent si într-un timp rezonabil proprietarul îi poate recupera suma de bani”, a mai spus Balua.