Evenimentul Zilei > Actualitate > Eveniment remarcabil: Prima ediţie a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio
Eveniment remarcabil: Prima ediţie a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio

Eveniment remarcabil: Prima ediţie a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio

Provocare artistică deosebită în peisajul muzical românesc.

O invitaţie de marcă adresată publicului amator de muzică clasică din ţara noastră: prima ediţie a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio- RadiRo.
Se va desfăşura în perioada 23 – 29 septembrie, în Capitală, melomanii fiind chemaţi la concertele care vor avea loc la Sala Mare a Palatului, respectiv Studioul de Concerte "Mihail Jora" al Radiodifuziunii (Sala Radio).
Programul concertelor de la această primă ediţie poate fi urmărit pe: http://www.radirofestival.ro/program/
Orchestre prestigioase
Festivalul RadiRo va aduce în faţa publicului orchestre care au făcut deja înconjurul lumii pe calea frecvenţelor radio: Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai (OSN Rai), BBC Symphony Orchestra, respectiv Orchestra Naţională Radio.
Întregul festival este însufleţit şi poartă amprenta personalităţii directorului său artistic, renumitului dirijor şi pianist Christian Zacharias. "Cred că este minunat să aduci pe scenă orchestre ale radiodifuziunilor, ca idee centrală, pentru că Radio România este organizator al acestui eveniment", spune Zacharias.
Participă la concurs
Dorinţa organizatorilor este ca Festivalul RadiRo, care se bucură anul acesta de susţinerea Enel România, partener principal, să se desfăşoare în fiecare an de pauză al ediţiilor Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu".
Enel şi Evenimentul zilei te trimit la RadiRo! Intră pe evz.ro si participă la concurs, poţi câştiga invitaţii duble pentru fiecare zi de festival.
CITIŢI ŞI:

  • CONCURS: Enel şi evz.ro te trimit la Festivalul Orchestrelor Radio!
  • Orchestre radio de renume la prima ediţie a RadiRo
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News