Evenimentul Zilei > Politica > Eveniment IMPORTANT la Parlament! Ședinţă solemnă cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România
Eveniment IMPORTANT la Parlament! Ședinţă solemnă cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Eveniment IMPORTANT la Parlament! Ședinţă solemnă cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Parlamentul României se reunește, marţi, într-o şedinţă solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Parlamentul se reuneşte, marţi, într-o şedinţă solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.  „Pe 27 martie 2018 va fi organizată o şedinţă solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Vor fi invitate toate autorităţile române – preşedinte, Guvern, şamd. Va fi invitat şi preşedintele Parlamentului Republicii Moldova (…) cu o delegaţie de parlamentari”, a afirmat, luni, secretarul Camerei Deputaţilor, Georgian Pop, după şedinţa Birourilor permanente reunite, care au decis ca şedinţa solemnă să aibă loc marţi, scrie Agerpres. 

Propunerea pentru organizarea, în luna martie, a unei şedinţe solemne a Parlamentului dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România a fost revendicată şi de PNL, şi de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.  „A fost un memorandum al Senatului. A fost o idee comună şi a domnului Tăriceanu, şi a celor de la PNL”, a precizat Georgian Pop. 

La şedinţa solemnă, care va avea loc de la ora 10,00, va participa Custodele Coroanei române, Margareta, care va susţine un discurs. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va fi de asemenea prezent la şedinţa comună.