Evenimentul Zilei > Economie > EVAZIUNE și spălare de bani la firmele din construcții. Prejudiciu de 5 milioane de lei identificat astazi
EVAZIUNE și spălare de bani la firmele din construcții. Prejudiciu de 5 milioane de lei identificat astazi

EVAZIUNE și spălare de bani la firmele din construcții. Prejudiciu de 5 milioane de lei identificat astazi

Polițistii Capitalei efectuează astăzi 18 percheziții în București și județele Ilfov, Constanța, Vâlcea, Buzău, Brașov și Brăila, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor în domeniul construcțiilor și comerțului cu materiale de construcții.

Prejudiciul creat este estimat la 5 milioane de lei, suma totală spălată fiind de aproximativ 13 milioane de lei, a comunicat Direcția Generală a Poliției Municipiului București (DGPMB).

Firmele cercetate ar fi creat un lanț de societăți comerciale fantomă, care au furnizat facturi fictive, în vederea înregistrării în contabilitate, pentru sustragerea de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.

Polițiștii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară și opt mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 1.