Evenimentul Zilei > Justitie > Evaziune fiscală la unul dintre denunțătorii din cazul „Microsoft”
Evaziune fiscală la unul dintre denunțătorii din cazul „Microsoft”

Evaziune fiscală la unul dintre denunțătorii din cazul „Microsoft”

Celebrul avocat Doru Boștină și fiul său erau audiați aseară, la închiderea ediției, de procurorii Parchetului Curții de Apel București, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniile IT și consultanță.

 Prejudiciul evaluat de procurori: un milion de euro. Totul a început ieri dimineață, atunci când polițiștii au făcut 18 percheziții în București, Ilfov și Ialomița. Alături de cei doi au fost duse la audieri alte 14 persoane. Procurorii spun că aceștia s-ar fi sustras de la plata impozitelor prin evidenţierea, în actele contabile, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale.

Boștină este condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență, în primă instanță, în dosarul afaceristului Gruia Stoica. Acesta din urmă a primit patru ani de închisoare. Judecătorii au motivat că pedeapsa lui Boștină a fost redusă deoarece a denunțat fapte penale în dosarul „Microsoft”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.