Evadare ca în filme a celui mai cunoscut infractor grec

Evadare ca în filme a celui mai cunoscut infractor grec

Un criminal grec, Vassilis Paléocostas, cel mai cunoscut din ţară, şi complicele său albanez au evadat, ieri, cu ajutorul unui elicopter, de la închisoarea de înaltă securitate Korydallos, din apropierea Atenei, anunţă AFP.

Este pentru cea de-a doua oară în trei ani când cei doi bărbaţi evadează în acest mod din cea mai mare închisoare din ţară.

Ei au folosit o scară din frânghie aruncată dintr-un elicopter, au precizat poliţiştii.

Elicopterul a fost găsit în regiunea Kapandriti, la 30 de kilometri în nordul capitalei. Pilotul aparatului a declarat pentru poliţie că el a fost luat ostatic de două persoane, un bărbat şi o femeie, care l-au obligat să survoleze închisoarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Evadările din Korydallos, tot mai frecvente După ce au părăsit elicopterul, răufăcătorii au fugit cu două maşini.

Ministrul Justiţiei, Nicos Dendias, a declarat că a cerut şi obţinut demisia a doi înalţi funcţionari ai ministerului – secretarul special al administraţiei penitenciarelor şi inspectorul general al închisorilor, precum şi a directorului de la Korydallos. El a cerut şi Parchetului să înceapă o anchetă.

Vassilis Paléocostas, de 43 de ani, condamnat pentru furt şi atacuri la bancă şi complicele său albanez, Alket Rizaď, de 32 de ani, un mafiot condamnat în 2003 pentru omor, mai evadaseră o dată de la Korydallos la bordul unui elicopter în iunie 2006.

Rizaď fusese arestat în august 2006, iar Paléocostas în august anul trecut.

Această primă evadare a fost dirijată de fratele lui Vassilis, Nicos Paléocostas, şi el un fost evadat de la Korydallos.