Jamala, reprezenta Ucrainei la Eurovision 2016, a fost marea câștigătoare a competiției internaționale, dar problemele pentru Ucraina au început imediat după aducerea trofeului în țara sa. La două luni de la mar de la Stockholm, ministrul ucrainean al Culturii, Evgheni Nișciuk, a afirmat că Ucraina nu dispune în prezent de o locație potrivită pentru organizarea Concursului internațional Eurovision Song Contest. „Noi nu avem, practic, o astfel de arenă – conform cerințelor, o locație închisă pentru un mare număr de spectatori”, a declarat ministrul într-un interviu la postul de televiziune „Canal 5”, citat de evz.md.

El a adăugat că Stadionul olimpic din Kiev nu este potrivit pentru desfășurarea concursului, deoarece este vorba de un spațiu deschis, iar acoperișul provizoriu nu rezistă echipamentului greu. Ministrul Culturii din Ucraina a dezvăluit că, o variantă alternativă ar putea fi construirea unei arene noi, dar și că țara sa ar putea renunța la organizarea concursului Eurovision din cauza costurilor. El a adăugat că 40 mil. $, la cât au evaluat experții investiția, este prea mult.

Ce scrie pe site-ul Eurovision

Pe site-ul Eurovision, deocamdată, Ucraina este trecută ca tara organizatoarea si s-au anuntat datele competiției.

Semi-final 1: 9 May 2017

Semi-final 2: 11 May 2017

Grand Final: 13 May 2017

Ucraina a propus noi date pentru spectacole, cu Marea Finală care va avea loc la 13 mai 2017. Cursa pentru a găzdui Eurovision 2017 a început. Până în prezent, cinci orașe ucrainene au exprimat interesul pentru găzduirea concursului: Capitala Kiev, Odesa, Lviv, Dnipropetrovsk și Herson. Procesul de selecție va dura între douăzeci și patru iunie – prima august, 2017. 

8 iulie: Termenul limită pentru orașele candidate la licitație

15 iulie: analizează un grup de lucru și analizează ofertele referitoare la specificatiile pentru arena, hoteluri oficiale pentru cazare, conexiune transport în oraș și destinații internaționale.

18-22 iulie: Orașele candidate vor prezenta ofertele lor Comitetului Organizației Ucraina. La finalul acestei întâlniri, două orașe candidate vor fi alese și sumele licitate predate EBU. EBU și Comitetul de Organizare Ucraina va inspecta cele două orașe finaliste, pentru a explora infrastructura orașelor și ofertele lor în ceea ce privește punerea în aplicare.De îndată ce a fost selectat orașul gazdă pentru Eurovision Song Contest 2017, decizia va fi dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă.

Locul de desfășurare: Stadionul Olimpic din Kiev

Pe lângă vechiul Palat sportiv (10.000 de locuri, arena Eurovision 2005) este Stadionul Olimpic cu mai mult de 70.000 de locuri. Dar, stadionul are nevoie de un acoperiș.

Locul de desfășurare: Stadionul Chernomorets din Odesa are 34.000 de locuri, dar îi lipsește un acoperiș pentru găzduirea Eurovision.

În vestul Ucrainei orașul Lviv are un stadion de fotbal cu 34.000 de locuri, dar acest stadion, de asemenea, nevoie de un acoperiș pentru a găzdui concursul.

Un alt stadion de fotbal, "Dnipro", cu o sală pentru 31.000 de spectatori, dar, de asemenea, aici nu există nici un acoperiș.

Al cincilea oras ucrainean, care a arătat un interes în hosting este Herson, dar ele nu au menționat nici un arenă posibil pentru spectacol.

CE ȚĂRI MAI PARTICIPA?

20 de țări și-au exprimat interesul pentru participarea la concurs, dar datele se pot oricând schimba. Doar șase dintre țări au confirmat în mod oficial participarea la Eurovision Song Contest 2017, iar EBU a cerut radiodifuzorilor ca  până la jumătatea lunii septembrie 2016 să-și prezinte în mod oficial cererile. Lista finală va fi dată publicității aproape de sfârșitul anului 2016.

Austria

Belgia

Danemarca (confirmat)

Estonia (confirmat)

Finlanda

Franța

Germania

Grecia

Ungaria

Irlanda

Israel

Letonia

Olanda

Norvegia (confirmat)

Polonia

Portugalia (confirmat)

Spania

Suedia (confirmat)

Elveția

Ucraina