Eurostat: România, printre cele 7 ţări europene a căror populaţie e în scădere

Eurostat: România, printre cele 7 ţări europene a căror populaţie e în scădere

Şapte state membre ale UE au înregistrat în 2010 un spor demografic negativ, printre care şi România, în timp ce în 20 de state membre ale UE populaţia a crescut, se arată în ultimul raport al Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

Irlanda a înregistrat anul trecut cea mai mare rată de creştere naturală a populaţiei din toate cele 27 de state membre ale UE, cu alte cuvinte cea mai mare rată de născuţi vii, prin comparaţie cu decesele înregistrate. La polul opus se află Germania.

Cel mai recent raport al Eurostat privind populaţia şi condiţiile sociale, arată că, per ansamblu, populaţia Uniunii Europene a ajuns la 502,5 milioane, la 1 ianuarie 2011, data când a fost efectuată măsurătoarea.

Potrivit raportului amintit, România avea la finele anului trecut o populaţie de 21. 413 milioane de locuitori, în scădere faţă de cei 21.462 câți erau la sfârşitul lui 2009. tot în România, anul trecut s-au înregistrat 212.200 de naşteri şi, respectiv, 259.700 de decese.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lituania a înregistrat cea mai mare rată a emigrării, cu o migraţie netă înregistrată la o scădere de 25 de persoane la 1.000 de locuitori anul trecut, de departe cea mai mare rată.

Cea mai mare rată de creştere a populaţiei, atunci când a fost luată în calcul migraţia netă, s-a înregistrat în Luxemburg, urmată de Suedia, Malta, Belgia şi Regatul Unit, în timp ce scăderi ale populaţiei au fost constatate în Germania, Letonia, Lituania, Ungaria, Portugalia, România şi Bulgaria.