Evenimentul Zilei > International > Europenii făcuți de râs! Khamenei: Franta, Germania, Marea Britanie nu sunt de încredere
Europenii făcuți de râs! Khamenei: Franta, Germania, Marea Britanie nu sunt de încredere

Europenii făcuți de râs! Khamenei: Franta, Germania, Marea Britanie nu sunt de încredere

După ce au criticat SUA pentru retragerea din acordul nuclear cu Iranul, Franța, Germania și Marea Britanie sunt considerate ca înșelătoare de Iran pentru că au reacționat la anunțul Teheranului de reluare a activităților necesare producerii de armament atomic.

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a rostit prima sa predică din ultimii opt ani, ca urmare a protestelor izbucnite după doborârea avionului ucrainean, în care a lansat un apel la unitate națională.

Mii de iranieni s-au adunat într-o sală imensă de rugăciune din centrul Teheranului, ocupând deopotrivă străzile din jurul clădirii, unde au scandat „Moarte Americii”.

Acolo, Ali Khamenei a vorbit despre măsurile necesare pentru prevenirea unor tragedii precum doborârea avionului ucrainean și le-a cerut iranienilor să se prezinte în număr cât mai mare la votul pentru alegerile legislative din februarie.

Pe de altă parte, Ayatollahul Khamenei a spus că atacurile cu rachete împotriva unor ţinte americane din Irak au arătat că Iranul are sprijin divin pentru a „da o palmă” unei puteri mondiale.

„Faptul că Iranul are forţa de a da o astfel de palmă unei puteri mondiale arată mâna lui Dumnezeu”, a spus Khamenei.

Ali Khamenei le-a mai „propovăduit” celor prezenți că Iranul nu poate avea încredere în Franța, Germania și Marea Britanie, țări semnatare ale acordului nuclear din 2015, care au declanşat mecanismul de reglementare a diferendelor, ce poate duce la reimpunerea sancțiunilor ONU. Potrivit lui Khamenei, aceste presiuni asupra Iranului nu vor da rezultate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.