Evenimentul Zilei > Politica > Europarlamentarul Maria Grapini a revenit oficial în Partidul Puterii Umaniste
Europarlamentarul Maria Grapini a revenit oficial în Partidul Puterii Umaniste

Europarlamentarul Maria Grapini a revenit oficial în Partidul Puterii Umaniste

Mobilizare generala la umanisti! Europarlamentarul Maria Grapini a revenit oficial în Partidul Puterii Umaniste, anunțul fiind făcut duminică, la Consiliul Național al formațiunii.

Prin această cooptare, formațiunea fondată de Dan Voiculescu intră în clubul select al formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul European. Conducerea Partidului Puterii Umaniste a stabilit, la ședința Consiliului Național de duminică, și care sunt regulile după care se va ghida partidul la alegerile locale din acest an.

Astfel, Umaniștii au adoptat o rezoluție prin care au fost stabilite principalele repere pentru campania electorală și alegeri. Alianțele locale sunt permise doar în vederea realizării unor obiective importante pentru comunități, iar toate forțele politice implicate vor fi obligate să prezinte transparent și măsurile asumate pentru rezolvarea problemelor respective.

Totodată, Umaniștii vin cu o propunere în premieră pentru aleșii locali, care la momentul candidaturii vor trebui să prezinte un plan concret de măsuri pe care și le asumă și, dacă sunt aleși, să realizeze rapoarte trimestriale privind progresele făcute, rapoarte pe care să le prezinte alegătorilor.

Redăm integral textul rezoluției: „Asumând Necesitatea transpunerii principiilor doctrinei umaniste în politici publice concrete, în beneficiul întregii societăți românești, Imperativul consolidării clasei de mijloc, componentă esențială a unei democrații autentice și a unei economii competitive și Prioritatea promovării onestității și „valorii umane” drept criterii fundamentale pentru ocuparea funcțiilor publice, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), în pregătirea participării la alegerile locale organizate în anul 2020,

Hotărăște:

  1. Selecția candidaților umaniști la alegerile locale și parlamentare va fi realizată pe criteriul experienței și competenței profesionale. Candidații umaniști vor fi, în principal, persoane împlinite pe plan uman și profesional, desprinse de interesele materiale personale, capabile să se pună real în slujba comunităților pe care le reprezintă.
  2. Reprezentanții PPUSL în administrația locală vor promova, cu precădere, proiecte și politici publice dedicate consolidării clasei de mijloc, stimulării creativității și inovației, precum și asigurării unei protecții eficiente categoriilor sociale vulnerabile.
  3. Organizațiile teritoriale ale PPUSL pot încheia alianțe politice pe plan local exclusiv în vederea aplicării unor proiecte și soluții selectate în urma unor largi consultări ale comunităților locale. Orice propunere de alianță locală va fi prezentată – în vederea validării de către conducerea centrală – însoțită de setul de măsuri concrete ce va fi asumat transparent de către toate forțele politice implicate.
  4. Toți candidații umaniști vor prezenta, în scris, comunităților pe care doresc să le reprezinte, prioritățile mandatelor de aleși locali sub formă unui set de măsuri concrete, care va conține inclusiv termenele de finalizare, metodele și resursele utilizate.Ulterior obținerii funcției pentru care au candidat, reprezentanții umaniști în administrația publică locală vor realiza, trimestrial, rapoarte de activitate în care se vor raporta, punctual, la fiecare dintre angajamentele asumate în campania electorală.
  5. În vederea participării la alegerile locale, Organizațiile județene ale PPUSL vor transmite, până la dată de 15 martie 2020, listele cu toți candidații umaniști pentru funcțiile de primar, consilier local și consilier județean.”