Europarlamentarii PSD îi cer premierului Ungureanu să retragă sprijinul României pentru ACTA

Europarlamentarii PSD îi cer premierului Ungureanu să retragă sprijinul României pentru ACTA

Grupul PSD din Parlamentul European i-au trimis premierului Mihai Răzvan Ungureanu o scrisoare deschisă în care îi solicită să retragă sprijinul României pentru ACTA.

În scrisoarea citată, europarlamentarii PSD îi spun primului-ministru  că "Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) este inacceptabilă, mai ales în contextul protestelor organizate în toată ţara şi în majoritatea statelor europene". "State precum Bulgaria, Polonia, Cehia sau Germania au luat act de cerinţele oamenilor şi au reacţionat în conformitate: Bulgaria a suspendat, recent, ratificarea Acordului, iar Germania a anunţat că nu se va alătura procesului. De asemenea, Polonia şi Cehia şi-au retras, luna aceasta, sprijinul pe care îl acordaseră ACTA.

Având în vedere toate aceste schimbări, sunteţi obligat, domnule prim-ministru, să renunţaţi la pasivitate şi să retrageţi sprijinul României pentru ACTA. Trebuie să vă alăturaţi celor care au conştientizat pericolul semnării acestui acord în forma actuală", se afirmă în scrisoarea semnată de europarlamentarul Cătălin Ivan, liderului grupului PSD din PE. În opinia europarlamentarilor PSD,"atâta vreme cât există chiar şi cea mai mică suspiciune că ACTA ar putea deschide drumul către încălcarea drepturilor fundamentale cetăţeneşti, acordul trebuie de urgenţă suspendat şi regândit".

Ne puteți urmări și pe Google News