Europa se pregăteşte de un al doilea val al epidemiei!

Free picture (World medicine Covid-19 Coronavirus) from https://torange.biz/fx/world-medicine-covid-19-coronavirus-219287

Liderii europeni sunt îngrijorați. Vara n-a pus capăt pandemiei și nu e exclus ca situația să se înrăutățească!

"Europa se teme de o nouă recrudescenţă a pandemiei de coronavirus, întrucât mai multe țări se confruntă zilnic cu o creștere semnificativă a incidenței bolii, iar această situaţie a provocat haos în deplasările și călătoriile europenilor.

Realitatea îi contrazice pe cei care au crezut că pe durata verii, pandemia va fi sub control și că se va ajunge treptat la o revenire la normalitate. Dimpotrivă, acum predomină îngrijorarea, deoarece se înregistrează o creștere a cazurilor mai devreme decât se aşteptau specialiștii în boli infecțioase şi se fac pregătiri pentru al doilea val al pandemiei, eventual în toamnă sau la începutul iernii.

Din Franța până în Ucraina, numărul de cazuri noi este în creștere. Germania, de exemplu, a înregistrat cea mai mare rată zilnică de infectări din luna mai încoace. Situația este la fel de problematică în Franța - în special la Paris și Marsilia.

Chiar și Grecia, care în primul val al pandemiei a răspuns extrem de pozitiv provocării de sănătate, are acum un număr constant din trei cifre de cazuri.

 

Marea lovitură – relaxarea

 

Centrul european pentru prevenirea și controlul bolilor ECDC, cu sediul la Stockholm, constată în rapoartele sale săptămânale cu privire la evoluţia pandemiei o tendință clară: cazurile sunt în creștere în toată Europa, dar mai ales în anumite orașe și regiuni.

Zonele „cu risc ridicat” se situează, conform ECDC, în nordul Spaniei, în jurul Lisabonei, în România, Bulgaria și Malta. Aceeași sursă afirmă că răspândirea pandemiei în țările în care se respectă măsurile restrictive este mult mai lentă decât în ​​țările în care măsurile au fost relaxate.

Într-adevăr, o privire asupra țărilor din afara Europei este suficientă pentru a vedea că numărul cazurilor a fost și rămâne în continuă creștere, așa cum se întâmplă, de exemplu, în SUA și Brazilia, unde sunt înregistrate zilnic 56.000 și, respectiv 45.000 de cazuri.

După cum se dovedește, deschiderea frontierelor și tentativa timpurie de a reveni la normalitate au funcţionat cu efect de bumerang în majoritatea țărilor.

Cu toate acestea, ideea unei nou lockdown generalizat este respinsă de majoritatea liderilor, care ezită să impună măsuri foarte stricte, din cauza recesiunii și a consecințelor financiare.

Edificator este avertismentul Asociației Antreprenorilor Spanioli că un al doilea lockdown ar fi catastrofal pentru economie.

 

Răspândire masivă a virusului şi măsuri

 

În Franța, se înregistrează zilnic 1.600 de cazuri. Drept urmare, mai multe orașe din țară, inclusiv Parisul și Marsilia, au impus utilizarea măștilor în numeroase locuri publice. Primul ministru Jean Castex le-a cerut francezilor să respecte regulile de distanțare și alte măsuri restrictive, chiar amenințând cu un al doilea lockdown și cu interzicerea circulaţiei.

Guvernul a emis o ordonanţă care declară arondismentele Parisului și Bouches-du-Rhône, unde se află prefectura Marsilia, zone cu risc ridicat de infectare cu coronavirus, dându-le autorităților locale puterea de a impune restricții locale pentru a contracara răspândirea bolii.

De asemenea, potrivit unui ordin al poliției capitalei franceze, întrunirile cu peste 10 persoane vor fi interzise la Paris, în cazul în care regulile de distanțare socială nu pot fi respectate.

În Spania, toate regiunile au convenit să închidă cluburile de noapte și să interzică fumatul în aer liber atunci când nu e posibilă respectarea distanțelor, ca parte a unei serii de măsuri pentru a combate noua creștere a cazurilor de Covid-19.

De asemenea, barurile și restaurantele vor fi închise de la ora 1 după miezul nopții. Este relevant faptul că, la Madrid, cazurile depășesc plafonul stabilit de 50 de cazuri la 100.000 de mii de locuitori, ajungând acum la 80.

Acest lucru a determinat guvernul german să includă Spania, cu excepția Insulelor Canare, în categoria țărilor cu risc ridicat, ceea ce înseamnă că turiștii care se întorc în Germania vor trebui să facă un test de coronavirus la întoarcere și să rămână în carantină, în așteptarea rezultatelor.

În Germania, au fost înregistrate 1.450 de cazuri noi într-o singură zi, ministrul Sănătății Jens Spahn catalogând situația drept „îngrijorătoare”.

Utilizarea unei măști de protecție este obligatorie începând de miercuri dimineață în regiunea extinsă a Bruxelles-ului, care numără 1,2 milioane de locuitori. Atât la Bruxelles, cât și în restul Belgiei, sunt permise adunările cu maximum 5 persoane în spaţii private, în timp ce la cumpărături este permis să meargă doar o persoană din fiecare gospodărie. În această săptămână, Bruxelles-ul a impus reguli restrictive mai stricte decât oricare altă capitală europeană. Împreună cu Anvers, capitala Belgiei este unul dintre orașele cu cel mai mare număr de cazuri din Europa.

În Marea Britanie, numărul zilnic de cazuri a depășit 1.000 în ultimele zile, iar autoritățile au extins carantina în mai multe părți din nord-vestul Angliei. În același timp, guvernul britanic a declarat că va impune carantină de 14 zile tuturor sosirilor din Franța, începând de sâmbătă. Olanda și alte patru țări au fost, de asemenea, adăugate pe listă, care includea deja Spania și Belgia", scriu ziariștii greci de la Ta Nea.