Europa s-a izolat, după creșterea numărului persoanelor infectate cu coronavirus

Europa s-a izolat, după creșterea numărului persoanelor infectate cu coronavirus

ANSA - Harta Europei este plină de cercuri roșii care devin din ce în ce mai mari, zi de zi.

Numărul infecțiilor cu coronavirus este în creștere și țările de pe Bătrânul Continent sunt tot mai contagiate. Baricadele care apără cetățenii și sistemele de sănătate sunt supuse stresului din cauza situațiilor de urgență generate de pandemie. Spania a decis să interzică toate călătoriile inutile, așa cum a făcut Italia. Consiliul de Miniștri a decretat starea de alarmă, anunțată vineri seara de premierul Pedro Sanchez.

A doua țară cea mai afectată din Europa, după Italia, înregistrează acum peste 6.000 de contagiați cu creșteri de trei cifre pe zi. În ultimele 24 de ore, au fost raportate peste 1.500 de cazuri noi, conform ultimului raport. Sunt 189 de morți deocamdată. Madrid, cel mai marcat de epidemie, a devenit un oraș fantomă, iar sistemul de sănătate publică din regiunea capitalei este copleșit de situațiile de urgență, cu mai mulți pacienți decât paturi disponibile. Și soția premierului spaniol, Maria Begoña Gomez Fernandez a fost testată pozitiv la coronavirus, chiar dacă “se simte bine și rămâne alături de soțul său la Palatul Moncloa”.

În Germania, cazurile s-au ridicat la aproape 4.200 de persoane infectate. În Franța, unde s-a depășit numărul de 4.500 de contagieri și sunt 91 de decese, premierul Edouard Philippe a anunțat închiderea tuturor locurilor publice „neimportante”, de la magazine la restaurante până la lăcașuri de cult.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și, în timp ce Festivalul de Film de la Cannes pare să fie în pericol, pandemia nu a reușit să oprească încă un protest al vestelor galbene. Între timp, există un al doilea caz pozitiv la coronavirus în Guvernul de la Paris: este subsecretarul Brune Poirson.