Mega-proiectul care se ridică la 5 miliarde de dolari, pare rupt din filmele SF care vorbesc depre viitor.

Inima Europei înseamnă 13 hoteluri și peste 4.000 de case de vacanță. Complexul de 6 milioane de metri pătrați va dispune de străzi climatizate și dormitoare subacvatice, putând găzdui până la 16.000 de oameni în momentul în care va fi dat în folosință, spune Josef Kleindienst, președintele Kleindienst Group, compania care derulează investiția.

În această Europă există Veneția și St Petersburg, Suedia, Germania, Elveția și multe altele. Prima fază a construcției include 10 palate pe malul apei de pe Insula Suedia, un număr de 32 de vile pe Insula Germania și 78 de case plutitoare în jurul insulei St. Petersburg.

Un prim palat suedez este deja terminat: designul e tipic scandinav, iar acoperișul are forma unei nave vikinge. Celelalte nouă palate sunt realizate deja în proporție de 70%.

Insula St Petersburg, este complet formată, în timp ce vilele din Insula Germania, inspirate de curentul Bauhaus, prind contur. Prima vilă – Floating Seahorse – Signature Edition (un model mai mare)  – a fost finalizată recent și alte 20, model standard, sunt în construcție.

85% din proprietăți au fost deja vândute

Președintele Kleindienst Group a mai declarat că proprietățile din arhipelagul artificial Europa vor putea fi achiziționate sau rezervate pentru vacanțe. Predarea proprietăților va începe anul acesta și se va încheia anul viitor.

”Vrem să fim un loc în care oamenii din Dubai și din Emiratele Arabe Unite să fie atrași să-și petreacă vacanțele, în propria țară”, a declarat Kleindienst pentru CNN. Deja 85% din proprietăți au fost vândute, între care toate proprietățile din Insula Suedia, majoritatea (70%) către cumpărătorii din Emiratele Arabe Unite și din țările din Golf.

Kleindienst a mai dezvpluit că în a doua fază a construției proiectului se va pune accent pe realizarea a două stațiuni de vacanță din ”Europa principală” – o insulă tematică mixtă – inspirată de Portofino, Italia și Coasta de Azur din Franța. Stațiunile vor fi finalizate anul acesta și anul viitor.

Printre atracțiile turistice pricipale se numără recifuri artificiale de corali realizate împreună cu biologi marini. Miza este și generarea unui habitat marin sănătos.

Pentru aceia care preferă să nu se ude ca să vadă viața marină, a fost creat conceptul Floating Seahorses, care le permite vizitatorilor să urmărească peștii prin pereții de sticlă ai dormitoarelor și băilor subacvatice.

Mai multe locuințe submarine vor fi construite și în Insula Veneția.

Construcția ”Lumii” a început în 2003

”Europa” face parte dintr-un proiect mult mai mare, care a fost demarat în 2003: ”Lumea”. Construcția ”Lumii” a început în 2003. Este vorba de un imens arhipelag, format din 300 de insule, care iau forma hărții mapamondului. Acesta a fost realizat, spun jurnaliștii, ca un imens ”loc de joacă” pentru bogații lumii.

Pentru a construi insulele, 34 de miliarde de tone de roci și 320 de milioane de metri cubi de nisip au fost depuse în mare pe milioane de metri pătrați.

Arhipelagul a fost finalizat în 2008, în ajunul crizei financiare mondiale, astfel că mulți ani nu s-a mai intervenit asupra lui, iar acum se lucrează intens pentru finalizarea ”Europei” înainte de World Expo 2020, evenimet găzduit de Dubai.

Sursa: CNN