Evenimentul Zilei > Social > Fenomenul meteo extrem care pune stăpânire pe Europa. Cum va fi afectată România. Ce spun specialiștii
Fenomenul meteo extrem care pune stăpânire pe Europa. Cum va fi afectată România. Ce spun specialiștii

Fenomenul meteo extrem care pune stăpânire pe Europa. Cum va fi afectată România. Ce spun specialiștii

Meteorologii atrag atenția asupra unui fenomen extrem care va afecta Europa. Mai exact, aceștia susțin că există posibilitatea ca zone din vestul vestul, centrul şi sudul continentului Europa să poată fi lovite de un nor de praf „extrem de dens” din Sahara.

Praful saharian, care provine din Algeria, ar putea ajungea deasupra  vestului Europei luni, iar în zilele care urmează să fie purtat de cânt spre nordul şi spre estul continentului.

Datele furnizate de către meteorologii de la Universitatea din Atena arată că norul de praf, descris drept „extrem de dens” poate ajunge şi în Marea Britanie, Irlanda în Nord, Polonia în est, însă cele mai afectate vor fi statele din zona Mării Mediteraneene potrivit Severe Weather.

Conform datelor meteorologilor din Grecia, și România ar putea să fie acoperită de praful saharian, începând de miercuri. Nu ar fi pentru prima dată când un astfel de fenomen și-ar face simțită prezența în România. Densitatea acestuia deasupra României ar putea atinge nivelul maxim în Vinerea Mare, urmând să se disipeze apoi. Cele mai afectate regiuni vor fi cele din vestul şi centrul ţării.

Un fenomen similar a avut loc în aceeași perioadă a anului trecut când aerul încărcat cu particule sahariene, în combinaţie cu ploile, a acoperit cu un strat de noroi roşiatic oraşele din vestul ţării. Specialiştii atratg atenția asupra faptului că persoanele care se confruntă cu probleme respiratorii pot avea neplăceri în astfel de situaţii, scrie știrileprotv.ro