Nume importante din PSD au decis să i se alăture lui Victor Ponta în noul partid format, iar câțiva senatori și deputați de la PNL precum Daniel Zamfir au decis să își continue cariera politică și propunerile legislative la ALDE.

Astăzi, o nouă mutare a fost anunțată. De această dată, surpriza vine din partea Dacienei Ponta, soția fostului premier, Victor Ponta.

Aceasta a declarat: „Am decis ca începând de luni, 9 iulie 2018, să mă despart de Partidul Social Democrat și să-mi continui mandatul în Parlamentul European ca europarlamentar independent, în Grupul S&D. Voi continua să lupt pentru aceleași cauze în care am crezut și până acum – programe mai bune de sănătate, drepturi egale pentru consumatorii români, șanse mai mari pentru agricultorii români, mediu mai curat pentru toți. Iar la incheierea acestui mandat, voi continua să susțin aceste proiecte și din afara politicii”.

Rămâne de văzut dacă Daciana Ponta va părăsi scena politică sau se va alătura soțului ei, în noua formațiune politică întemeiată de acesta.