Pașcu a mai spus că România a avut o poziție greșită, până în momentul de față, la Bruxelles,  când nu a îndrăznit să aibă o altă părere decât a majorității, și astfel țara noastră a pierdut momente în care putea să-și definească un profil mai bun.

Despre obstacolele care pot apărea în calea României în deținerea Președinției Consiliului UE, acestea pot fi ridicate şi din partea altora, din străinătate.

„Să nu uităm că ni se vor ridica obstacole şi din partea altora, din afară. Să nu credem că toată lumea e fericită dacă România va avea o preşedinţie bună şi ne putem aştepta să existe obstacole de genul acesta. Să nu uităm, de asemenea, că noi avem agenda noastră, dar vedeţi, cum a spus şi doamna Rovana Plumb, sunt deja dosare pe care le preluăm neîncheiate din alte părţi şi va trebui să facem un compromis între dosarele noastre şi dosarele pe care va trebui să le preluăm", a afirmat vicepreşedintele Parlamentului European Ioan Mircea Paşcu, conform Agerpres.

Pentru șase luni când România va deține președinția Consiliului UE, europarlamentarul a spus că e nevoie de existența unui armistițiu în lupta politică internă și nu să se vină cu „plângeri și lăcrămații transmise în afară”.

„Să nu uităm că lupta aceasta internă se poate manifesta şi în preşedinţie. Eu mă aştept… Dacă pentru chestiuni care nu au nicio legătură cu Uniunea Europeană avem plângeri şi lăcrămaţii transmise în afară, cu atât mai mult în timpul preşedinţiei, pentru că există o părere, după părerea mea destul de îngustă, care vede un succes al preşedinţiei române ca un succes al PSD-ului, şi lucrul acesta nu trebuie să se întâmple, şi atunci trebuie să ne opunem cu toată forţele ca PSD-ul să aibă un succes. Până la urmă nu e PSD-ul, e România. Şi dacă în astea şase luni… Cum pe vremuri, la olimpiade, toţi grecii opreau războaiele dintre ei pe vremea olimpiadei, poate că ar trebui ca şi pentru astea şase luni să oprim şi noi, să avem un armistiţiu", a susţinut Ioan Mircea Paşcu