Evenimentul Zilei > Social > Euro 2020. În acest week-end nu se vor mai închide străzile din centrul Bucureștiului
Euro 2020. În acest week-end nu se vor mai închide străzile din centrul Bucureștiului

Euro 2020. În acest week-end nu se vor mai închide străzile din centrul Bucureștiului

Traficul din centrul Capitalei nu va fi restricționat la finalul săptămânii în cauză. Primăria Municipiului București a anunțat că noua măsură a fost luată pe fondul Campionatului European de Fotbal - UEFA 2020.

Șoferii din București se pot bucura. Traficul nu va fi restricționat la finalul săptămânii curente, potrivit ultimelor informații anunțate de Primăria Municipiului București. Decizia a fost luată de autoritățile locale pe fondul debutului Campionatului European de Fotbal – UEFA 2020.

Proiectul „Străzi deschise”, prin care anumite străzi din centrul Capitalei devin pietonale, nu va fi implementat în weekend-ul 12-13 iunie. Începând cu data de 22 mai, între şoseaua Kiseleff şi intersecţia Căii Victoriei cu râul Dâmboviţa, în București, străzile au devenit zone pietonale. Acest lucru se întâmpla în fiecare weekend. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță pe 21 mai lansarea proiectului „Străzi deschise”, prin care şapte zone din centrul Capitalei devin pietonale, la fiecare sfârşit de săptămână, în perioada 29 mai – 17 octombrie.

Restricțiile menționate mai sus presupun instituirea regimului de «Zonă pietonală» în aceste perimetre. Totodată, restricțiile de circulație privesc arterele din interiorul perimetrelor, fără a afecta circulația de pe arterele care delimitează zonele.

Traficul auto nu va fi restricționat

Traficul auto va restricționat la acest final de săptămână în centrul Capitalei. „Duminică, 13 iunie, are loc la Bucureşti primul meci din cadrul Campionatului European de Fotbal – UEFA 2020. Având în vedere faptul că acest eveniment implică o serie de restricţii rutiere pe mai multe străzi şi bulevarde, inclusiv în zona centrală, şi pentru a nu bloca accesul echipelor participante şi al turiştilor la hotelurile unde sunt cazaţi, proiectul ‘Străzi deschise’ nu poate fi implementat în weekend-ul 12 – 13 iunie”, a anunțat pe Facebook Primăria Municipiului București.

Proiectul prin care străzile din centrul Capitalei devin pietonale va fi reluat de weekendul viitor, 19 – 20 iunie, conform informațiilor transmise pe Facebook de Primăria Municipiului București.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.