Evenimentul Zilei > Sport > Euro 2020. Anunț de ultimă oră: ce se întâmplă cu stadioanele „Steaua” și „Rapid”
Euro 2020. Anunț de ultimă oră: ce se întâmplă cu stadioanele „Steaua” și „Rapid”

Euro 2020. Anunț de ultimă oră: ce se întâmplă cu stadioanele „Steaua” și „Rapid”

România se pregătește să găzduiască meciuri de la Campionatul European de fotbal, însă nu garantează că va avea infrastructura pusă la punct.

Cel puțin, nu pe cea sportivă, după cum reiese din ultimele informații date de Gică Popescu. În calitate de consilier al premierului Ludovic Orban, fostul mare internațional afirmă că Guvernul României nu poate garanta finalizarea lucrărilor la cele trei stadioane din București până în luna iunie, când debutează Euro 2020.

Gică Popescu afirmă că nu reprezintă o obligație asumată de Guvernul României construirea celor trei stadioane – „Steaua”, „Rapid”, „Arcul de Triumf”, arene pe care echipele vizitatoare își vor desfășura antrenamentele oficiale.

Pe de altă parte, Popescu dă asigurări că lucrările de pe Aeroportul Băneasa vor fi finalizate la timp, informează Europa FM.

Vineri, la Palatul Victoria, minștrii din cabinetul Orban au discutat  cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții despre stadiul lucrărilor la aeroportul Băneasa. S-au avut în vedere și noutățile de la linia de cale ferată Gara de Nord – Otopeni, precum și stadiul lucrărilor la cele trei stadioane bucureștene.

În calitate de gazdă a Euro 2020, România va organiza patru meciuri de la turneul final, toate programate a avea loc pe Arena Națională.