Partida de pe „Stade Velodrome” a început cât se poate de bine pentru Polonia, care a deschis scorul după doar două minute de joc. Robert Lewandowski a fost cel care a perforat poarta lusitanilor. Polonezii păreau că se îndreaptă către semifinale, dar Ronaldo & Co. s-au trezit pe la jumătatea primei reprize. Au preluat imediat controlul partidei, iar, în minutul 33, Renato Sanches, tânărul de doar 18 ani achziționat în această vară de Bayern Munchen pentru 35 de milioane de euro, a izbutit să restabilească egalitate pe „Velodrome”.

Jocul s-a echilibrtat în actul secund, dar cele două tabere s-au întâlnit și după cele 90 de minute regulamentare. În prelungiri, atât Portugalia, cât și Polonia au ales mai mult să închidă jocul.

La loviturile de departajare, Portugalia s-a dovedit a fi mai bună și merge pentru a patra oară în ultimele cinci turnee de Euro în semifinale. Lusitanii vor întâlni învingătoarea meciului Țara Galilor – Belgia, ce se va disputa în această seară, de la ora 22.00 (în direct la Pro TV și Dolce Sport 1).