"Cred că toţi oamenii politici ar trebui să conştientizeze un lucru esenţial, nu mai putem împărţi România din interior şi România din afară, vorbim de românii care locuiesc în interiorul UE şi la Londra şi la Cluj oamenii au aceleaşi drepturi şi obligaţii pe care le au toţi cetăţenii comunitari şi din acest punct de vedere cred că soluţia cea mai sigură este să introducem de urgenţă votul prin corespondenţă. Cui îi este de frică de români şi de votul românilor nu are ce căuta în politică. Ar trebui să avem curajul şi deschiderea necesară pentru a veni în întâmpinarea românilor, nu să îi respingem, aşa cum s-a întâmplat pe 2 şi pe 16 noiembrie", a spus marţi Tomac în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea pe tema votului din diaspora, potrivit Agerpres.

Tomac i-a cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, reintroducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege pe tema votului prin corespondenţă, pentru a-l supune dezbaterii sau a-l retrimite la comisie.

Aceeaşi cerere a formulat-o Tomac lui Zgonea şi săptămână trecută. „Este un proiect de lege elaborat profesionist, care prezintă argumente solide privind oportunitatea adoptării unei astfel de Legi, precum şi procedura implementării acesteia. Dezastrul generat de insuficienţa secţiilor de votare la cele două scrutine din cadrul acestor alegeri prezidenţiale a demonstrat, o dată în plus, necesitatea adoptării votului prin corespondenţă, care funcţionează deja cu succes în mai multe state ale Uniunii Europene”, a declarat Eugen Tomac. Detalii AICI