Eugen Tomac, reacţie după ce s-a cerut închiderea minelor din România: „Opriți-l pe Timmermans!”

Eugen Tomac reacţie după ce s-a cerut închidera minelor

Eugen Tomac, reacţie după ce s-a cerut închidera minelor din România.  Europarlamentarul şi-a exprimat revolta faţă de Timmermans care este „plin de ură şi un demagog”.

Eugen Tomac, reacţie după ce s-a cerut închidera minelor din România. Europarlamentarul Eugen Tomac a reacţionat după discursul comisarului european Frans Timmermans. Acesta a cerut închiderea minelor din România. În opinia lui Eugen Tomac, un astfel de discurs este extrem de periculos.

Eugen Tomac, reacţie după ce s-a cerut închidera minelor din România: „Opriți-l pe Timmermans!”

Eugen Tomac a criticat discursul pe care l-a ţinut Frans Timmermans cu privire la minele din România. Acesta a cerut ca acestea să fie închise. Fărăr să se gândească la consecinţele grave care ar urma dacă s-ar întâmpla aşa ceva cu minele ţării noastre.

Timmermans: România ar trebui să vină în curând cu un plan de renunţare totală la utilizarea cărbunelui pentru a produce energie. Întrucât această resursă nu are niciun viitor. Este declaraţia de marţi a lui  Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene.

După acest discurs şocant,  eurparlamentarii noştri, inculusiv Eugen Tomac au reacţionat pe social media:

Eugen Tomac: „Discursul de ieri a lui Frans Timmermans este de-a dreptul periculos și nu are nimic în comun cu misiunea pe care și-a asumat-o. Ca să citez din tonul brutal pe care l-a folosit, spunându-ne într-un mod ultimativ că România trebuie să desființeze toate minele, cred că acest comisar socialist trebuie oprit să mai vină, în plină pandemie, să mai spună cuiva că trebuie să închidă industrii întregi sau să concedieze cetățenii.
Un asemenea discurs nu face decât să submineze proiectul european, să crească valul de populism în toată Europa și să le ofere o nouă platformă extremiștilor care se hrănesc din ură și demagogie.
Refuz să cred că Timmermans vrea să fie un gropar al Europei, dar dacă în mod real vrea să sprijine protejarea mediului, ar fi mult mai util dacă ar explica ce va face UE pentru zonele miniere din toată Europa și apoi să-i convingem pe oameni că pot avea un viitor și fără minerit.
Până atunci, consider acest discurs adresat în plină criză de sănătate publică este unul lipsit de responsabilitate și care lovește direct în temelia proiectul european.
In această perioadă dificilă trebuie să-i asigurăm pe oameni că avem resurse pentru a construi un mediu mai sănătos fără a lasă pe nimeni în urmă și că putem crea cât mai multe locuri de muncă la noi acasă, în România”, a scris Eugen Tomac pe contul personal de Facebook.

Cristian Buşoi: Industria minieră din România are tot atât viitor cât în Polonia și Germania

„Legat de declarațiile vice-președintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, trebuie spus că toți politicienii europeni (fie că provin sau nu din țări cu industrie minieră) ar trebui să înțeleagă că un mesaj radical nu ajută discutia și așa tensionată despre ce vor face minerii și nu ajută nici la acceptarea Acordului Verde European (Green Deal), susținut de Comisie.
Nu poți spune unor oameni, care sunt afectați direct și au de suferit, că nu este nimic personal, că trebuie să renunțe peste noapte la viața lor și să devină altcineva, iar apoi să te aștepți să ai un dialog cu acei oameni.
Pentru ei este foarte personal și pentru oricine ar fi personal. Cel mai important. Minerii din România trebuie să știe că sunt în același tren cu minerii polonezi, cehi și nemți.
Țările UE deși reduc numărul de mine, protejează, pe cât posibil industria, în același timp. Plus că închiderea minelor trebuie însoțită de soluții concrete pentru cei afectați (locuri noi de muncă, reconversie profesională) și pentru sistemele energetice (susținerea altor surse pentru producerea de energie).
Dar, mai ales, este nevoie ca toți politicienii să dea dovada de moderație și să înțeleagă povestea oamenilor din spatele cifrelor”, a scris Cristian Buşoi pe social media.