Evenimentul Zilei > Politica > Eugen Tomac anunță un EȘEC previzibil al GUVERNULUI PSD
Eugen Tomac anunță un EȘEC previzibil al GUVERNULUI PSD

Eugen Tomac anunță un EȘEC previzibil al GUVERNULUI PSD

Președintele PMP, Eugen Tomac critică decizia guvernului de a pune la dispoziția comisiei europene o clădire din Pipera pentru a fi sediul Agenției Europene a Medicamentului.

Eugen Tomac consideră că locația cea mai bună pentru o asemenea instituție este Palatul Parlamentului, unde există spațiul necesar, dar și accesibilitatea locației, față de cea din Pipera. De asemenea acesta consideră că o locație care aparține unui dezvoltator imobiliar este din start un dezavantaj. Redăm mesajul acestuia, postat pe pagina sa de Facebook.


” Un alt previzibil eșec

România ratează lamentabil o șansa uriașă de a deveni vizibilă şi eficientă în UE. Sunt mai mult ca sigur că sediul Agenției Europene a Medicamentului nu va fi oferit României pentru că Guvernul PSD, în loc să privească ca o oportunitate pentru ţară această șansă, a evaluat-o ca pe o afacere imobiliară. Nu e posibil sa propui drept sediu o clădire a unui dezvoltator imobiliar, fără mari avantaje, şi să te aștepți să suscite un interes major din partea Comisiei.

O soluție convingătoare şi cu șanse mari de reușită ar fi fost sa punem la dispoziție o parte din Palatul Parlamentului, de exemplu sediul Senatul României, pentru că oricum cheltuielile de întreținere ale acestei clădiri administrative sunt uriașe, iar Tăriceanu poate împărți foarte bine spațiul cu Camera Deputaţilor. Statul român ar fi avut de câştigat dintr-o mişcare de acest gen.

O asemenea șansă o prindem rar, iar eu cred că această clădire imensă, ce găzduiește Parlamentul, poate aduce un beneficiu uriaș României dacă va deveni, în timp, gazda unei instituții a UE sau NATO.”


 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: