Eugen Nicolicea aruncă bomba despre Referendum: „Nu este arma lui Iohannis”

Eugen Nicolicea aruncă bomba despre Referendum: „Nu este arma lui Iohannis”

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a vorbit la Antena 3 despre referendumul de duminică și despre remanierea Guvernului, care ar putea include o restructurare.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a vorbit despre referendum, spunând că nu este arma președintelui Klaus Iohannis, acesta dorind doar să afle părerea poporului.

„Restructurările nu se fac pentru a rezolva un conflict juridic de natură constituțională, se face atunci când chiar restructurezi ceva, nu are legătură cu remanierea (...) Lumea a înțeles că asta e o șmecherie ca să eviți refuzul nejustificat al lui Iohannis”, a precizat Eugen Nicolicea.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Referendumul nu este arma președintelui, nu este arma cuiva. Dânsul dorește să afle părerea poporului. Dacă doriți să aflați părerea cuiva, îi sugerați anumite chestiuni? Sunt câteva greșeli ale președintelui și, porninind de la premisa greșită că referendumul este împotriva PSD, se trage concluzia greșită că doamna Viorica Dăncilă este împotriva PSD.

Este un truism, toată lumea respectă statul de drept, independența justiției, nimic în referendum nu se referă la asta, nu e împotriva cuiva care respectă aceste valori constituționale. În partid nu s-a luat o decizie, nu există vreun semnal (legat de boicot - n.r.). În general este o atitudine de ignorare a solicitărilor președintelui, ținând de greșelile făcute. Este folosit ca o armă, a pus întrebări pe care le-a uitat ulterior și care încalcă Constituția (...)

Eu personal nu vreau să legitimez aceste încălcări ale Constituției”, a mai spus Eugen Nicolicea în ăncheiere.