Fie că este vorba de o cină completă sau de o petrecere de tip cocktail de Crăciun, organizarea festivă nu trebuie să fie o experiență copleșitoare sau stresantă.
Eticheta de Crăciun. Cum să fii o gazdă plăcută
Iată cele mai importante trei sfaturi de etichetă pentru Crăciun despre cum să fii un gazdă plăcută și politicoasă:
- Fii primitor și renunță la tentația de a controla fiecare mic detaliu. Poate părea evident, dar depune eforturi pentru a-ți face oaspeții să se simtă ca acasă, nu te enerva din cauza unor lucruri mărunte și nu-i urmări peste tot și nu le lua lucrurile.
- Acceptă ofertele de ajutor. Deși poate părea mai ușor să faci totul singur, nu-i refuza pe oaspeți dacă oferă să ajute la pregătirea mâncării, împachetarea cadourilor sau alte sarcini. Pe lângă faptul că îți ușurează povara, este o modalitate pentru ei de a-ți răsplăti ospitalitatea făcându-se utili.
- Asigură-te că te bucuri de timpul petrecut cu oaspeții tăi. Chiar dacă lista ta de sarcini este plină, amintește-ți că ai invitat oaspeți dintr-un motiv, așa că rezervă timp pentru a te pune la curent cu noutățile lor, a juca un joc de societate sau a viziona împreună un film de Crăciun.
Eticheta de Crăciun. Cum să fii oaspetele perfect
Dacă te cazezi la familie sau prieteni în această perioadă de sărbători, urmează aceste sfaturi de etichetă de Crăciun pentru a face șederea ta cât mai plăcută și pentru a te asigura că vei fi invitat din nou.
Fii ordonat și tratează spațiul cu respect. Nu necesită mult efort să faci patul și să îți împăturești hainele cu grijă.
- Întotdeauna veniți cu cadouri. O sticlă de vin sau o cutie de ciocolată sunt obișnuite, dar dacă este o ședere mai lungă de Crăciun, gândește-te la ceva mai substanțial sau personal, cum ar fi un voucher pentru un masaj sau o carte a autorului lor preferat.
- Fă-te util și oferă-te să ajuți la gătit, să pui masa sau să ai grijă de copii, dacă stai mai mult timp. Nu te aștepta ca gazda ta să anticipeze fiecare nevoie a ta și să te țină hrănit și hidratat în timp ce tu stai pe canapea.
Gestionarea conflictelor familiale
Poate fi „cel mai minunat moment al anului”, dar Crăciunul este, de asemenea, un moment în care emoțiile pot fi intense din cauza stresului și presiunilor de a încerca să creezi ziua perfectă.
Fie că este nepotul tău care se plânge de mâncare sau soacra ta care face o remarcă răutăcioasă despre ținuta ta, sentimentele rănite pot scoate la iveală ce e mai rău în noi.
Încercați să nu răspundeți la nepoliticos prin scăderea propriilor standarde și, în schimb, rămâi politicos și amabil în toate interacțiunile dumneavoastră.
Dacă simțiți că furia te cuprinde, îndepărtează-te de situație chiar dacă înseamnă să te închizi în baie pentru câteva minute pentru a te calma, conform socialpantry.co.uk.
Amintiți-vă regula de aur: Nu lăsați starea de spirit să vă afecteze manierele. Concentrarea pe apreciere și recunoștință va ajuta la crearea unei atmosfere mai prietenoase și grijulii.