Estimări optimiste privind economia mondială. VEDEȚI AICI de la cine.

Estimări optimiste privind economia mondială. VEDEȚI AICI de la cine.

Directoarea generală a FMI, Christine Lagarde, a afirmat duminică la Beijing că economia mondială dă semne de stabilizare, chiar dacă mai are de înfruntat anumite deficienţe, transmite AFP, citată de Agerpres.

”În ultimele luni, situaţia devenise chiar sinistră”, a comentat Lagarde, adăugând că ”totuşi, astăzi vedem semne de stabilizare, semne că politicile aplicate dau roade. Condiţiile de pe pieţe s-au relaxat, iar ultimii indicatori economici încep să se amelioreze, inclusiv în Statele Unite”.

Grecia, motivul revenirii încrederii

Acordul obținut în privința Greciei a contribuit în mod decisiv, în opinia șefei Fondului Monetar Internațional, la îmbunătățirea percepției investitorilor internaționali și la echilibrarea piețelor financiare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Printre amenințările care au rămas în picioare se numără fragilitatea sistemelor financiare, datoria publică ridicată a mai multor țări și prețul ridicat și în creștere al petrolului.

Lagarde a făcut referire și la economia chineză, considerând că viitorul trebuie să aparțină mai degrabă consumului intern și repartizării echitabile a rezultatelor creșterii economice, comparativ cu situația din prezent, caracterizată de creșterea continuă a capacităților de producție și de exporturi susținute.