Evenimentul Zilei > Actualitate > Este uimitor în poarta cărei instituţii a ajuns Uliana Ochinciuc după ce a ieşit de la DNA. De ce este atât de relaxată şi sigură pe ea femeia lui Dan Condrea
Este uimitor în poarta cărei instituţii a ajuns Uliana Ochinciuc după ce a ieşit de la DNA. De ce este atât de relaxată şi sigură pe ea femeia lui Dan Condrea

Este uimitor în poarta cărei instituţii a ajuns Uliana Ochinciuc după ce a ieşit de la DNA. De ce este atât de relaxată şi sigură pe ea femeia lui Dan Condrea

Uimitoare dezinvoltura îndoliatei Uliana Ochinciuc, concubina lui Dan Condrea şi mama băieţelului acestuia, la scurt timp după ce a crezut că a ieşit din raza camerelor de luat vederi, prezente joi în număr mare în faţa sediului DNA. S-a dus la spitalul la care lucrează, s-a salutat cu lumea, părând o persoană cu griji oarecare, nu femeia care tocmai şi-a pierdut partenerul într-un dramatic accident şi a fost pusă sub urmărire penală de către DNA pentru spălare de bani.

Femeia cu care Dan Condrea s-a cununat religios în Republica Moldova pe 22 mai 2012 a fost audiată de procutorii DNA, joi dimineaţă, în calitate de suspect, alături de fratele ei şi de directoarea HEXI Pharma, Flori Dinu. Uliana si fratele Radu Ochinciuc  vor fi cercetaţi sub control judiciar. Procurorii au pus sechestru asigurator pe 23 de case, zeci de automobile şi alte bunuri ale Hexi Pharma, pentru un prejudiciu de mai multe milioane de euro.

La ieşirea de la audieri, Uliana, îmbrăcată în negru din cap până-n picioare, dar fără paloarea tragică a văduvelor copleşite de durere, a respins agasată toate încercările reporterilor de a-i smulge o declaraţie, s-a urcat într-o limuzină de lux cu piele albă, fină, la interior, dându-şi apoi, plictisită, ochii peste cap, pufăind şi ştergându-şi cu gesturi afectate sudoarea apărută pe frunte din cauza drumul dificil prin pădurea de camere video şi reporteri.

Paparazzii WOWbiz au fost curioşi să afle unde a mers Uliana Ochinciuc, după istovitoarele discuţii cu procurorii şi s-au trezit în faţa Spitalul Militar din Capitala, acolo unde se spunea că partnera de viaţă şi afaceri a lui Condrea lucrează ca medic oftalmolog.

Văduva lui Dan Alexandru Condrea a coborât cu dezinvoltură din maşină, s-a salutat amical cu portarul şi cu un coleg, grăbindu-se spre spital ca şi cum toate dramele din viaţa sa sunt din alt film.

Uliana are 32 de ani şi este orginară din Republica Moldova, raionul Ungheni. Pe lângă viaţă, casă şi alte bunuri, Condrea împărțea cu Uliana şi Hexi Med, firma care deţine clinica cu acelaşi nume. Dan Condrea divorțase de fosta sa soția lui Laura în 2009. Cei doi fuseseră colegi la Facultatea de Medicină şi se căsătoriseră în 1994.

“După ce a venit Uliana de la Chișinău, chiar nu mai suflă nimeni în firmă! Unul dintre oameni a vrut să reclame ceva la autorități și i s-a spus, calm, că Uliana știe niște rackeți care pentru 5.000 de dolari…

Uliana a apărut în firmă cu o verișoară, doi frați gemeni, toți angajați între timp, și cu promisiunea că aduce, dacă e nevoie, și pe amicii pastilați. Nimeni nu s-a îndoit de cuvântul ei și n-au mai existat discuții”, a scris jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său citând o sursă din Hexi Pharma.

Patronul Hexi Pharma şi-a pierdut viaţa, pe 22 mai, într-un straniu controversat rutier petrecut în judeţul Ilfov, pe drumul ce leagă localităţile Buftea de Corbeanca, accidentul fiind semnalat în jurul orelor 19.00. Maşina condusă de Condrea a intrat într-un copac, impactul fiind atât de violent încât bărbatul a murit pe loc, lăsând în urmă un uriaş scandal cu numeroase necunoscute. În lipsa unor informaţii transparente din partea echipei care anchetează accidentul, opinia publică s-a lansat în cele mai diverse speculaţii, o parte a presei şi diverse personalităţi vehiculând chiar şi ipoteza unei crime a serviciilor secrete bănuite de implicare în afacerile Hexi Pharma.