Evenimentul Zilei > Social > Este oficial! WhatsApp adaugă trei noi funcții de confidențialitate. Când vor fi lansate şi cu ce ajută utilizatorii
Este oficial! WhatsApp adaugă trei noi funcții de confidențialitate. Când vor fi lansate şi cu ce ajută utilizatorii

Este oficial! WhatsApp adaugă trei noi funcții de confidențialitate. Când vor fi lansate şi cu ce ajută utilizatorii

WhatsApp dezvoltă o multitudine de funcții noi pentru utilizatorii. Printre acestea se vor regăsi: modalitate de a ascunde starea ta de pe aplicație „Last Seen” de anumite contacte, posibilitatea de a părăsi un grup fără a se afla sau blocarea utilizatorilor de a face capturii de ecran pentru mesajelor „View Once”.

Într-un comunicat de presă, WhatsApp anunță că „introduce noi funcții de protecție care permit utilizatorilor să vorbească liber și să aibă conversații private”. Mai exact, gigantul de mesagerie deținut de Meta a anunțat trei noi  funcții de confidențialitate care vor începe să fie lansate săptămânile următoare, şi anume: o modalitate de a ascunde starea ta de pe aplicație „Last Seen” de anumite contacte, precum și posibilitatea de a părăsi un grup fără a afla alți utilizatori.

Pe lângă capacitatea existentă de a vă ascunde starea „Last Seen” în WhatsApp, aplicația de mesagerie vă permite acum să apăreți offline (sau să vă ascundeți starea online) cu ușurință. Odată activat, alți utilizatori nu vor mai vedea eticheta „Online” sub numele/numărul dvs. de telefon în chat-uri, chiar și atunci când sunteți online și utilizați WhatsApp în mod activ.

Funcția îți va permite să alegi ce persoane pot vedea starea

În cazul în care nu vrei ca cineva să știe dacă esti online, poți face o setare specială pentru acel utilizator și nu va ști niciodată activitatea ta. De asemenea, WhatsApp anunţă că că lucrează la o modalitate de a bloca utilizatorii să facă capturi de ecran ale mesajelor „View Once”.

Spre deosebire de mesajele care dispar, mesajele View Once nu dispar după o anumită limită de timp – ele dispar după ce destinatarul le-a văzut o dată. Adăugarea unei modalități de a bloca capturile de ecran ar putea împiedica utilizatorii să salveze sau să partajeze informații sensibile cu alte persoane. Această funcție este încă în testare, dar WhatsApp spune că va începe să o lanseze utilizatorilor „cât mai curând”.

WhatsApp a făcut, de asemenea, alte câteva actualizări mici, dar semnificative în acest an. Pe lângă lansarea reacțiilor emoji și introducerea unei modalități de a accelera mesajele vocale, platforma a început, de asemenea, să permită utilizatorilor Android să-și transfere istoricul din chat pe iPhone.

Puteţi părăsi  grupurile WhatsApp în tăcere

Atunci când sunteți enervat de discuțiile constante și de mesajele banale din chaturile de grup, acum puteți părăsi grupul fără a notifica toți utilizatorii de acolo despre decizia voastră.

„Acum, în loc să anunțe întregul grup la plecare, doar administratorii vor fi notificați”, afirmă gigantul de mesagerie în comunicatul său de presă. Aceasta este o caracteristică de confidențialitate importantă pentru utilizatorii WhatsApp, relatează beebom.com.