Evenimentul Zilei > International > Este o certitudine, Le Pen împinge Franța împotriva Europei unite
Este o certitudine, Le Pen împinge Franța împotriva Europei unite

Este o certitudine, Le Pen împinge Franța împotriva Europei unite

Cum se vede Franţa astăzi pare mai degrabă "o ilustrată" cu trimitere într-un trecut mult prea îndepărtat. Avem de-a face cu mesaje despre ultra-naționalism, cu o obsesie evidenţiată împotriva elitelor, sloganuri cu accente de suveran şi toate acestea prin vocea lui Marine Le Pen - cu şanse reale de a câştiga alegerile din Franţa.

Oare asta doreşte poporul francez?

"Aceasta este casa noastră", Trump și Brexit"! În faţa a mai mult de 3.500 de militanți care s-au adunat la Lyon, Marine Le Pen  a vorbit oamenilor asemănător unei revoluţionare, a unei deschizătoare de noi drumuri dar, total diferite de cele existente.
Liderul Frontului Național condamnă Europa, ultra-liberalismul și fundamentalismul islamic. "Trezirea popoarelor împotriva oligarhilor poate deveni realitate", bineînţeles referindu-se la ieșirea din UE a Angliei și la noului preşedinte de la Casa Albă..

La miting s-a văzut un spectacol de forță aproape identic cu cel al tatălui său, Jean-Marie, în care invoca patriotismul ca o cale de atac la o globalizare fără reguli pe baza cărora stă ca singurul "parapet". Iar mulţimea…era în extaz.

Încă un mesaj care avea să ungă sufletele militanţilor participanţi

"În cinci ani vreau să pun Franța în ordine", avertizează liderul plin de emfază şi patriotism.
Întărind ideea că odată ajunsă la Elysee "legile și valorile patriei vor fi doar limba franceză", a spus Le Pen plină de încredere, celor care cred în ea şi în şansele reale pe care le are potrivit ultimelor sondaje de opinie făcute de presa franceză.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News