Într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu a arătat că românii își doresc o viață mai bună, iar nu legiferarea turismului electoral. Liderul PSD i-a recomandat adversarului său politic, Ludovic Orban, să învețe să guverneze pentru oameni.

„Astăzi am sesizat Avocatul Poporului în legătură cu Ordonanța de Urgență, dată la miezul nopții de Guvernul Orban, prin care a modificat – din nou! – legislația privind alegerile și a legiferat practic turismul electoral. Nu acestea sunt prioritățile românilor, domnule Orban! Nu #turismelectoral își doresc românii, ci măsuri CONCRETE menite să le facă viața mai bună. Nu vă mai jucați de-a criza politică, învățați să guvernați pentru #oameni și nu vă mai dați ordonanțe în interes propriu!”, a arătat Ciolacu în postarea de pe Facebook.

Comisia juridică a Senatului a respins OUG privind alegerile anticipate pentru că nu avea toate avizele, al Consiliului Legislativ și al MAI. Ordonanța va merge în plen unde, probabil, va fi respinsă, odată ce a primit aviz negativ.