Evenimentul Zilei > Politica > Este bomba politică a orei: Anticipatele depind de Curtea Constituțională
Este bomba politică a orei: Anticipatele depind de Curtea Constituțională

Este bomba politică a orei: Anticipatele depind de Curtea Constituțională

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că a solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu Ordonanța de Urgență privind organizarea alegerilor anticipate. Sesizarea a fost semnată și de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Și Comisia Juridică a Senatului a dat aviz negativ proiectului legislativ pentru adoptarea acestei Ordonanțe.

Într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu a arătat că românii își doresc o viață mai bună, iar nu legiferarea turismului electoral. Liderul PSD i-a recomandat adversarului său politic, Ludovic Orban, să învețe să guverneze pentru oameni.

„Astăzi am sesizat Avocatul Poporului în legătură cu Ordonanța de Urgență, dată la miezul nopții de Guvernul Orban, prin care a modificat – din nou! – legislația privind alegerile și a legiferat practic turismul electoral. Nu acestea sunt prioritățile românilor, domnule Orban! Nu #turismelectoral își doresc românii, ci măsuri CONCRETE menite să le facă viața mai bună. Nu vă mai jucați de-a criza politică, învățați să guvernați pentru #oameni și nu vă mai dați ordonanțe în interes propriu!”, a arătat Ciolacu în postarea de pe Facebook.

Comisia juridică a Senatului a respins OUG privind alegerile anticipate pentru că nu avea toate avizele, al Consiliului Legislativ și al MAI. Ordonanța va merge în plen unde, probabil, va fi respinsă, odată ce a primit aviz negativ.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: