Evenimentul Zilei > International > Eşec total al negocierilor pentru formarea unui nou guvern în Turcia
Eşec total al negocierilor pentru formarea unui nou guvern în Turcia

Eşec total al negocierilor pentru formarea unui nou guvern în Turcia

Partidul naţionalist turc MHP a refuzat, din nou, formarea unei alianţe de guvernare, închizând orice posibilitate de a se forma un guvern de coaliţie în urma alegerilor de pe 7 iunie, a anunţat, luni, premierul în exerciţiu Ahmet Davutoglu, membru al Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP), din care face parte şi preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Ahmet Davutoglu a declarat că şeful Partidului Acţiunea naţionalistă (MHP), Devlet Bahceli, i-a spus "clar că nu vede nicio posibilitate pentru un guvern împreună cu AKP"

"Am făcut totul, am încercat toate formulele posibile, dar nicio coaliţie nu este posibilă", a adăugat Davutoglu.

În plus, liderul MHP a precizat că nu va sprijini un guvern minoritar al AKP şi va vota de asemenea împotriva alegerilor anticipate, dacă o asemenea propunere va fi supusă votului legislativului, a adăugat premierul în exerciţiu.

Săptămâna trecută au eşuat şi negocierile dintre AKP şi cel mai mare partid de opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP), a doua forţă în Parlamentul rezultat în urma scrutinului de pe 7 iunie. După acest eşec, Davutoglu a declarat că singura soluţie pentru ieşirea din impasul politic este convocarea alegerilor anticipate, idee împărtăşită de preşedintele Erdogan.