Evenimentul Zilei > Actualitate > Eșec major al „egalității de gen” în Germania. Lecția pinguinilor imperiali
Eșec major al „egalității de gen” în Germania. Lecția pinguinilor imperiali

Eșec major al „egalității de gen” în Germania. Lecția pinguinilor imperiali

După ce au clocit un ou care le-a fost dat spre adopţie luna trecută de îngrijitori, într-un experiment progresist, doi pinguini imperiali homosexuali de la o grădină zoologică din Berlin nu au reuşit să devină părinţi adoptivi

”Cuplul nostru de #kingpenguin de acelaşi sex a terminat de clocit oul. La 2 septembrie, oul s-a crăpat, dar din păcate nu era fertilizat. Cu siguranţă ei vor mai avea ocazia de a deveni părinţi”, a anunţat una dintre cele două importante grădini zoologice din capitala Germaniei într-un mesaj publicat joi seară pe Twitter și citat de Agerpres.

Luna trecută, purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice, Maximilian Jaeger, a declarat că cei doi pinguini de sex masculin se comportă ”ca nişte părinţi exemplari” şi clocesc pe rând oul ce fusese abandonat de o femelă de pinguin.

Skipper şi Ping au fost aduşi în luna aprilie la Berlin de la grădina zoologică din Hamburg. În vârstă de 10 ani, cele două exemplare de pinguin imperial au dat semne clare că îşi doresc un ou, ei încercând să clocească peşti şi pietre.

Acesta nu este singurul caz de pinguini homosexuali în captivitate sau în sălbăticie. ”Cuplurile de pinguini de acelaşi sex există şi în habitatul natural”, a explicat anterior Jaeger care a adăugat că evenimentul nu este neobişnuit.