Evenimentul Zilei > Actualitate > Eroarea de NEPERMIS a autorităţilor italiene. Pe cine au îngropat, de fapt, rudele unui român mort în urma cutremurului din Amatrice. E REVOLTĂTOR
Eroarea de NEPERMIS a autorităţilor italiene. Pe cine au îngropat, de fapt, rudele unui român mort în urma cutremurului din Amatrice. E REVOLTĂTOR

Eroarea de NEPERMIS a autorităţilor italiene. Pe cine au îngropat, de fapt, rudele unui român mort în urma cutremurului din Amatrice. E REVOLTĂTOR

O familie din România a fost nevoită să retrăiască durerea provocată de tragedia cutremurului din Amatrice. Într-unul din sicriele în care ar fi trebuit să se afle trupurile neînsufleţite ale soţilor Păunescu, familia a descoperit că într-unul nu era ruda lor, ci un alt cetăţean.

Eroarea autorităţilor italiene a răscolit sufletele deja îndurerate ale rudelor a doi români dispăruţi în urma puternicului seism care a lovit centrul Italiei.

În comuna Fârtăţeşti, Vâlcea, rudele soţilor Păunescu au crezut că i-au lăsat pe cei doi să-şi doarmă, liniştiţi, somnul de veci, însă, localnicii au aflat cu stupoare că, de fapt, într-unul din sicrie nu se afla Victor Păunescu, ci un cetăţean de origine italiană.

Abia vineri, autorităţile italiene au rectificat eroare, iar trupul românului a ajuns în ţară. Tot vineri a avut loc şi înmormântarea acestuia.  

Primarul comunei Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu, a afirmat la Realitatea TV că a aflat joi că s-ar putea ca autorităţile italiene să fie comis o eroare.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, dar la ce mare a fost catastrofa în Italia, probabil s-a creat o confuzie. Trebuie făcute formalităţi pentru deshumarea cetăţeanului italian. Sicriul a ajuns sigilat în România, iar joi am aflat că s-a făcut o greşeală ", a spus primarul. 

Vă reamintim că în luna august, nu cutremur major a lovit centrul Italiei, lângă localitatea Norcia. La ora 3,36, ora locală, un seism cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter a avut loc la 10 km de localitatea Norcia. În urma producerii acestui seism, peste 250 de persoane au decedat, dintre care 11 români. Citeşte mai multe AICI!

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: