Evenimentul Zilei > International > Erdogan va renunța când totul va fi distrus! Mesajul care a îngrozit toată lumea
Erdogan va renunța când totul va fi distrus! Mesajul care a îngrozit toată lumea

Erdogan va renunța când totul va fi distrus! Mesajul care a îngrozit toată lumea

Nu vom înceta focul până când Turcia nu va lichida „teroriștii”, a declarat liderul de la Ankara.

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, se va întâlni cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, joi, cu scopul declarat de „încetare a focului imediat” în nordul Siriei, unde Turcia a lansat o ofensivă militară care vizează forțele kurde. O posibilitate respinsă ferm de Recep Tayyip Erdogan.

„Ne spun să declarăm încetarea focului. Niciodată nu vom putea declara o încetare a focului până când Turcia nu va izgoni organizația teroristă de la frontieră” , a declarat președintele Erdogan jurnaliștilor din avionul care l-a readus din Azerbaidjan, scrie AFP.

„Exercită presiuni asupra noastră pentru a opri operațiunea militară. Avem un obiectiv clar. Nu suntem îngrijorați de sancțiuni „, a adăugat Erdogan, la șase zile după ce Turcia și-a lansat ofensiva pentru a-i îndepărta pe kurzii din miliția Unităților de Protecție a Poporului (YPG).

Mike Pence va fi însoțit în Turcia de Mike Pompeo, șeful diplomației americane, Robert O’Brien, consilier al securității naționale, și James Jeffrey, emisar american pentru Siria, a precizat Casa Albă.

Vicepreședintele „va reafirma angajamentul lui Donald Trump de a menține sancțiuni economice punitive împotriva Turciei până la găsirea unei soluții”, a subliniat executivul american.

„Vom cere încetarea focului”, a declarat președintele Statelor Unite, care a vorbit la telefon, luni, cu Erdogan, în scopul de a pune capăt ofensivei militare din Siria.

Forțele regimului lui Bashar al-Assad au început să se desfășoare marți în anumite părți din nordul Siriei care nu le stăpâneau, datorită unui acord cu autoritățile kurde pentru a contracara ofensiva turcă.

Deși considerate „teroriști” de către Ankara, milițiile kurde ale unităților de protecție a populației (YPG) sunt aliați ai Occidentului în lupta împotriva jihadiștilor din organizația Statului Islamic, de unde și reacțiile internaționale generate de ofensiva turcă.