Evenimentul Zilei > International > Erdogan îi arată pisica lui Putin. Cu mutarea asta, Turcia dă șah Rusiei!
Erdogan îi arată pisica lui Putin. Cu mutarea asta, Turcia dă șah Rusiei!

Erdogan îi arată pisica lui Putin. Cu mutarea asta, Turcia dă șah Rusiei!

Tensiunile militare ating cote tot mai ridicate de la o zi la alta.

Ministrul de externe ale Turciei, Mevlut Cavusoglu, a făcut apel, joi, la extinderea NATO. În mesajul său, diplomatul de la Istanbul a transmis că Georgiei trebuie primită în Alianţa Nord-Atlantică!

„Nu înţeleg de ce nu am invitat Georgia sau de ce nu am activat planul de acţiune pentru ca Georgia să devină membru NATO”, a spus şeful diplomaţiei turce în timpul unui panel de discuţii la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial de la Davos, în Elveţia.

„Suntem criticaţi că avem relaţii relativ mai bune cu Rusia ca vecin, dar prietenii noştri occidentali nu sunt de acord să invite Georgia, deoarece nu vor să provoace Rusia”, a afirmat el.

„Însă Georgia are nevoie de noi şi noi avem nevoie de un aliat ca Georgia. Prin urmare, avem nevoie de o extindere, iar Georgia ar trebui să devină membru NATO”, este analiza și concluzia lui Cavusoglu.

Cu siguranță, vorbele ministrului de Externe turc au ajuns până la Ierusalim, acolo unde Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan sunt invitații Israelului la evenimentul de comemorare a victimelor Holocaustului. Rămâne de văzut ce reacție va avea liderul de la Kremlin cu privire la această mutare făcută pe tabla  de șah de Erdogan, mai cu seamă că relațiile dintre cei doi păreau foarte apropiate în ultima perioadă.