Evenimentul ZileiInternationalErdogan a umilit-o public pe șefa Comisiei Europene. Europenii n-au protestat

Erdogan a umilit-o public pe șefa Comisiei Europene. Europenii n-au protestat

Erdogan a umilit-o public pe șefa Comisiei Europene. Europenii n-au protestat
Președintele turc pare să fi învățat ceva după umilințele îndurate de la Vladimir Putin. În timpul vizitei din Turcia, Ursula von der a avut parte de un tratament cu totul ieșit din comun.

Ursula von der Leyen, prima femeie care ocupă funcția de președinte al Comisiei europene, a fost vizibil iritată când a observat că a rămas fără fotoliu în timpul întâlnirii pe care ea și președintele Consiliului European, belgianul Charles Michel, au avut-o cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan.

Șefei Comisiei Europene nu i-a venit să creadă că turcii care au orgabizat evenimentul au pregătit numai două fotolii, pe care Erdoğan și Charles Michel s-au grăbit să le ocupe,

Putin o are la mână pe regina Marii Britanii. Informațiile pot „răsturna dinastia”

Tratată ca un personaj de rangul al doilea

„Președinta Comisiei a fost în mod clar surprinsă și asta se vede din videoclip … Nivelul protocolului președintelui nostru este exact același cu cel al președintelui consiliului european.

Președintele nostru este membru al consiliului european și, în mod normal, atunci când merge în țări străine, estetratată exact în același mod ca și președintele consiliului europea”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Von der Leyen .

„Președinta se așteaptă ca instituția pe care o reprezintă să fie tratată cu protocolul cerut și, prin urmare, a cerut echipei sale să ia toate contactele adecvate pentru a se asigura că un astfel de incident nu se va mai repeta ”.

Purtătorul de cuvânt a sugerat că președintele comisiei a luat o decizie de a râmâne la întâlnire în ciuda afrontului, pentru că știa că asta așteaptă cetățenii europeni de la ea.

 

Europenii acceptă să plătească în continuare tribut pentru oprirea imigranților

Nici Von der Leyen și nici Michel nu au făcut nicio mențiune cu privire la gafa diplomatică în conferința de presă de după discuții. „Am venit în Turcia pentru a da relației noastre un nou impuls și, în acest sens, am avut o primă întâlnire interesantă cu președintele Erdoğan”, a spus Von der Leyen.

Ea a adăugat că Turcia a trimis un „semnal greșit” prin părăsirea convenției privind prevenirea violenței împotriva femeilor, semnată în 2011.

„Sunt profund îngrijorată de faptul că Turcia se retrage din convenția de la Istanbul”, a spus ea. „Este vorba despre protejarea femeilor și protejarea copiilor împotriva amenințării violenței”.

Erdoğan nu a luat parte la conferința. Rezultatul principal al reuniunii a fost acela că UE a fost de acord să prelungească finanțarea în valoare de 6 miliarde de euro acordată Turciei în schimbul opririi valului de imigranți către Grecia, scrie The Guardian.

Un război al SUA împotriva Chinei ar debuta cu o înfrângere. Avertisment teribil din Taiwan


Accesează: